Четири милиона динара за ваљевске медије

Почетак » Четири милиона динара за ваљевске медије » Вести » Четири милиона динара за ваљевске медије
Комисија Града Ваљева је донела предлог о расподели четири милиона динара, на основу конкурса о суфинансирању пројеката у области јавног информисања у Ваљеву. Комисија је предложила да Регионална телевизија „Вујић“ добије 1.500.000 динара за специјалне емисије које ће пратити одржавање најважнијиг градских манифестација, попут „Тешњарских вечери“ и Џез феста.
 
Регионални радио „Патак“ ће за пројекат „Рециклажа“, који ће обухватити основце, њихове родитеље, ЈКП „Видрак“ и НВО „Гринбајк“ добити 800.000 динара, радио „014“ за реализацију нових емисија „У Ваљеву о Ваљеву“ и „Спортисимо“, као и емисија посвећених Летњој баскет лиги и уличном такмичењу Одбојкашког клуба „014“ 750.000 динара. Радио „Кула“ ће за пројекат „Колубарско посело“ које се бави промоцијом и очувањем народне традиције добити 270.000 динара, радио „Точак“ ће за циклус емисија о положају и образовању Рома у Ваљеву добити 250.000 динара, а Радио „Источник“ за емисије посвећене трибинама са православном тематиком 200.000 динара. Агенција за маркетинг „Актер“ ће за пројекат „Млади у граду“, у оквиру кога ће се реализовати новинарска радионица, из које ће проистећи омладинска рубрика о локалним актуелностима и подизању свести младих о здравим стиловима живота на сајту „Уграду.инфо“, добити 227.500 динара.
 
На конкурс је пријављено осам пројеката, од чега је ТВ Вујић“ конкурисала са једним, Радио „Патак“ са два и са по једним радио станице „014“ , „Точак“, „Кула“ и „Источник“, као и сајт „Уграду.инфо“.
 
Комисија којом је председавала Светлана Марковић, шефица Одсека за информисање и протокол Града Ваљева и члановима Радованом Лазаревићем, уредником дописништва РТС-а у Ваљеву, Слободаном Ћирићем, новинаром недељника „Напред“ , Љиљаном Љиљак, новинарком у пензији Радио Ваљева и Зором Бојичић, начелницом Одељења за друштвене делатности Града Ваљева, предлог о суфинансирању медија упутила је градоначелнику Ваљева Зорану Јаковљевићу, који ће донети коначну одлуку.
 
Суфинансирање медија из буџета Ваљева ове године се реализује други пут за редом и представља корак ка потпуном увођењу пројектног финансирања медија. Овакав начин финансирања медија је у складу са Медијском стратегијом Владе Србије и начин финансирања по узору на земље Европске уније. Ваљево је међу првим градовима у Србији увело овај начин финансирања локалних медија.
 
 
 

Leave a Comment