Четири породице из Ваљева дочекаће Божић у новим кућама

Почетак » Четири породице из Ваљева дочекаће Божић у новим кућама » Вести » Четири породице из Ваљева дочекаће Божић у новим кућама
Четири породице, чије су куће пролетос уништене у клизиштима, данас су добиле кључеве новоизграђених објеката на Петом пуку и Божић ће дочекати у новим домовима. Изградњу ових кућа су донирали Уједњени Арапски Емирати, преко програма Уједињених нација за развој (УНДП) и у сарадњи са Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја Републике Србије. Град Ваљево је обезбедио сву потребну инфраструктуру, Електродистрибуција Ваљево је донирала прикључке за струју, а ваљевски „Водовод“ прикључке за водовод и канализацију. Вредност радова, које је извело ГП „Кеј“ из Ваљева је скоро 15 милиона динара.
Четворочлана породица Ангелине Ракић добила је кућу од 80 квадратних метара (квм), куће од по 100 квм петочлана породица Саше Јовичића и шесточлана породица Горана Јанковића. Старица Машинка Пешић, којој је клизиште уништило кућу у селу Ребељ, уселила се у кућу од 60 квм.
 
Све породице су изразиле захвалност донаторима, држави Србији , граду Ваљеву, као и свим хуманитарним организацијама које им помажу у опремању домова.
 
Обнова и изградња оштећених и порушених кућа на територији града Ваљева биће настављена чим временски услови буду дозволили.
 

Leave a Comment