Четврти дан „Дечје недеље“

Почетак » Четврти дан „Дечје недеље“ » Актуелно » Четврти дан „Дечје недеље“

У оквиру „Дечје недеље“ четвртог дана манифестације одржан је читалачки час у Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју. Организатори ове манифестације су ОШ „Нада Пурић“ и Удружење „Наши снови“ Ваљево. „Тиха књига“ је слоган овог програма који су за децу са посебним потребама извели ученици Основне школе „Нада Пурић“ . Тема часа је било вршњачко насиље.

Члан Градског већа за културу Дејан Богојевић који је уједно и председник Oдбора за утврђивање и спровођење градског програма и активности за време трајања „Дечје недеље“ је у  име града уручио поклоне ученицима ОШ „Нада Пурић“ и Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју. Поклон града је  дидактички материјал који ученици користе у свакодневним радионицама.

Данас је у холу Центра за културу отворена изложба дечјих радова и проглашени су победници са ликовног конкурса који је ова установа расписала. Учесници конкурса су предшколци и ученици свих основних школа Града Ваљева, укључујући и ученике из свих осетљивих група.  Награђенима поклоне је уручио члан Градског већа Дејан Богојевић.

Прво место у млађој групи припало је Тијани Пантелић, ученици четвртог разреда ОШ „Владика Николај Велимировић“, друго место Стефану Павловићу, ученику првог разреда ОШ „Милован Глишић“ из Ваљевске Каменице, док је треће место припало Димитрију Чалићу, ученику Прве основне школе.

Сара Живановић, ученица седмог разреда ОШ „Нада Пурић“ је освојила прво место у старијој групи, друго место  поделиле су  Јована Илић и Анђела Бранковић, ученице петог разреда ОШ „Стеван Филиповић“ из Диваца, а треће место деле Петар Марковић и Игор Несторовић, ученици петог разреда ОШ „Стеван Филиповић“.