Чишћење речних корита

Почетак » Чишћење речних корита » Вести » Чишћење речних корита
Предузимају се све мере за спречавање потенцијалних поплава на територији града Ваљева. У складу са наредбом окружног Штаба за ванредне ситуације у току је уклањање шибља, грања, старих стабала, муља, наноса, песка из корита река Кривошије и Црнобаре. Планирано је да овај посао буде завршен сутра када ће почети чишћење корита реке Рабас на деоници од ушћа у реку Колубару, узводно до пута М-4. Такође, у току сутрашњег дана предвиђено је и да почне уклањање наноса, растиња, комуналног и другог отпада из корита реке Љубостиње од моста у Улици Војводе Мишића до Рађевог села, као и чишћење корита реке Колубаре у зони градске депоније у дужини од око 500 метара.
 
Радници ЈКП „Водовод“ интензивно раде на чишћењу сливника у градској зони и уклањању наслага ризле, како би кишна канализација могла да прихвати већу количину воде условљену отапањем снега. У току је и чишћење железничких пропуста.
 
Штаб је на данашњој седници упутио апел грађанима који станују  уз реку Љубостињу, Перајицу, Кривошију, Црнобару, Рабас и Колубару и то на деоницама које су означене као потенцијалне локације где би могло доћи до поплава, да са својих парцела које се налазе напосредно уз ове речне токове посеку и уклоне  шибље, дрвеће и друго растиње које би могло створити баријере и на тај начин допринети изливању река.

Штаб за ванредне ситуације је на јучерашњој седници донео одлуку о формирању стручно-оперативног тима за клизишта који ће заједно са тимом за поплаве ових дана пратити развој ситуације и предложити превентивне и друге мере. Штаб је донео одлуку о изради мапе потенцијалних клизишта на подручју града која би у наредном периоду могла постати активна.   

 

Leave a Comment