Чишћење снега

Почетак » Чишћење снега » Вести » Чишћење снега
С обзиром на то да метеоролози најављују снежне падавине и у наредна три-четири дана, Градске управе обавештавају грађане Ваљева да су осим надлежних служби и јавних комуналних предузећа,  физичка и правна лица, такође обавезна да чисте снег и лед испред својих објеката и то најкасније у року од 24 сата.
 
На основу градске Одлуке о чистоћи, снег и лед испред стамбених и пословних објеката и просторија, корисници и власници дужни су да очисте и то тако што ће снег скупити у гомиле, близу коловоза. Падавине са стаза до канти за смеће у двориштима и са кућног степеништа, обавезни су да очисте станари, односно власници.
 
За уклањање снега и леда са пешачких зона у граду, јавних степеништа, тротоара и уличних сливника, задужено је ЈКП „Видрак“.
 
С обзиром на то да је важно овај посао обавити благовремено, посебно ако се има у виду да осим снежних падавина, метеоролози за наредне дане најављују и изузетно ниске дневне температуре, које ће сасвим сигурно довести до формирања леда, из градске комуналне инспекције апелују на грађане да савесно обаве овај посао на прописан начин.
 
Комунални инспектори који су на терену, дужни су да упозоре, а по процени и да поднесу прекршајне пријаве. Градском Одлуком о чистоћи прописана је новчана казна од 500 динара за физичко лице, односно 5000 динара за правно лице, уколико не уклања падавине на Одлуком прописан начин. 

Leave a Comment