Да сачувамо и промовишемо домаће производе

Почетак » Да сачувамо и промовишемо домаће производе » Актуелно » Да сачувамо и промовишемо домаће производе

Препознати важност очувања домаћих производа и обезбедити њихов пласман кроз трговинске ланце на тржиште, како би у што већем обиму били заступљени у малопродајним објектима и доступни купцима, биће заједнички задатак домаћих трговина у Ваљеву и локалне самоуправе, оцењено је на састанку који је заменик градоначелника мр Драган Јеремић имао са власником и директором трговинског предузећа „Еуропром“ Десимиром Тадићем.

„Наш циљ је да сагледамо ситуацију у привреди у Ваљеву, да се конкретно договоримо о следећим корацима који ми, као локална самоуправа можемо да учинимо како би створили што повољнији привредни амбијент у Граду. Желимо да сачувамо своју привреду, производњу и што је најважније да помогнемо у промовисању домаћих производа. Квалитет домаће робе је одличан и можете да рачунате на помоћ Града како би заједно афирмисали домаће брендове“, истакао је овом приликом Јеремић и додао да је потребно направити механизме који ће регулисати заступљеност домаћих производа на тржишту, а у исто време подићи ниво друштвене одговорности.

Десимир Тадић нагласио је овом приликом да „Еуропром“ жели да постане лидер међу трговинским ланцима на подручју Западне Србије. „Запошљавамо 450 радника, имамо 37 малопродајних објеката у Ваљеву, али и у Осечини, Мионици, Лајковцу. Имамо план да даље ширимо мрежу и да запослимо 20 нових радника. До краја новембра биће отворен још један објекат у Косјерићу, а следеће године на Златибору. Интегрисани смо у систем ДТЛ- домаћи трговински ланац, који запошљава 4000 радника и има 600 малопродајних објеката. Ми смо покренули акцију „Купујмо домаће“, а учешће домаћих производа у нашим малопродајним објектима је преко 90%“, рекао је Тадић и додао да је свим производима под робном марком „Домаће“, заједничко то што су произведени од сировина које потичу из ваљевских села, Мионице, Лајковца, Уба и Осечине.

Заменик Јеремић је рекао овом приликом да ће Град изаћи у сусрет овом трговинском предузећу и до краја године урадити паркинг простор код објекта „Еуропрома“ у Градцу, а биће урађен и пројекат паркинга код тржнице на Петом пуку. То је неопходно урадити пре свега због безбедности саобраћаја, али и уређења јавних простора. На састанку је оцењено и то да би требало поново активирати Савет привредника у Ваљеву.