Дан Изазова у граду на Колубари у среду 29. маја

Почетак » Дан Изазова у граду на Колубари у среду 29. маја » Актуелно » Дан Изазова у граду на Колубари у среду 29. маја

Спортска манифестација Дан Изазова биће одржана у Ваљеву у среду 29. маја 2019. године у седишту Асоцијације „Спорт за све“ Ваљево, на локацији Пијачни кеј, бивши „Партизан“, са почетком у 14.00 часова најављено је на данашњој конференцији за новинаре.

Дан Изазова је најмасовнија, традиционалана међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира ТAFISA – Међународна Асоцијација Спорт за све. Ова планетарна акција се организује са циљем анимације што већег броја грађана ради укључења у рекреативним активностима са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву. Програм Дана изазова у Србији се реализује под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и у сарадњи са Спортским савезом Србије.

„Ваљево је један од 100 општина и градова у коме ће у среду 29. маја бити организован 25. међународни Дан Изазова.То је традиционална спортска манифестација коју организује Међународна Асоцијација Спорт за све, а садржај ове међународне манифестације је рекреација, спорт и физичко васпитање од најмлађег до најстаријег узраста. По правилима надмећу се жребом изабране две општине или два града из исте категорије. У среду јако је важно да се учесници придржавају правила да телесно кретање и вежбање буде у трајању од најмање 15 минута. Покровитељ Дана Изазова у Ваљеву је Спортски савез и град Ваљево“, рекао је у свом обраћању новинарима члан Градског већа и члан Организационог одбора ове манифестације проф. др Мирољуб Ивановић.

„Сваке године град Ваљево у сарадњи са Асоцијацијом „Спорт за све“ и са Спортским савезом Ваљево организује ову манифестацију у последњим данима месеца маја. Дан Изазова је манифестација која се одржава не само на државном, већ и на светском нивоу дуги низ година. Манифестација подразумева да сетог дана забележи што већи број грађана, који ће обавити физичку активност у трајању од најмање 15 минута. Као и сваке године ми централну манифестацију Дана Изазова организујемо у седишту Асоцијације „Спорт за све“ Пијачни кеј бб у старом „Партизану“ и овом приликом позивам све спортске клубове града ваљева да са најмање 10 својих такмичара у спортској опреми у 14 часова буду у „Партизану“, где ћемо обавити једно петнаестоминутно вежбање и то ћемо забележити фотографијама и послати у седиште Асоцијације „Спорт за све“ Републике Србије“, рекао је секретар Спортског савеза Ваљева Радомир Симић.

Председник Асоцијације „Спорт за све“ Ваљево Милан Поповић је изразио задовољство што се Ваљево укључило у организацију Дана Изазова, који је најмасовнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација, која се одржава у 70 земаља у свету. “Задатак је да се сваки грађанин бави одређеним спортско-рекреативним садржајем у трајању од најмање 15 минута непрекидно под мотом „Вратите своје улице… вратите своју будућност !“ Суштина програма Дана Изазова међусобно такмичење две жребом изабране, општине – града из исте категорије, који ће коришћењем најразноврснијих спортско-рекреативних садржаја бити успешнији у иницирању и покретању већег броја грађана на вежбање и активност.Тог дана ће бити организоване спортске активности, у трајању од најмање 15 минута, како пропoзиције и налажу. Симболично, град са којим ће се Ваљево такмичити је град Јагодина. Централно окупљање је од 14.00 часова у „Асоцијацији спорт за све“, бивши „Партизан“, где ће вежбати представници ваљевских спортских клубова, као и грађани који се буду одазвали позиву чланова Организационог одбора. Ваљево учествује 25. пут у овим активностима. Првих година смо учествовали у међународном такмичењу а противници су нам били градови из Бразила, Чешке, Словачке. Тај континуитет смо изгубили последњих година, али некадашње Друштво „Партизан“, а данас „Асоцијација спорт за све“ је редовно одржавао Дан Изазова и одржао традицију на нивоу на ком је то било могуће. Наш је циљ да успешном организацијом и успешним такмичењем на нивоу Републике Србије, се квалификујемо следећих година и за међународно такмичење, где смо некада и били, што Ваљеву са озбиљном организацијом спорта и припада. То је прилика да се представе сви спортски колективи и спортске активности. Ово је и прилика за успостављање сарадње, пријатељских, културних, спортских, привредних и туристичких веза међу градовима а главни циљ је здравље нације, јер само здрава нација има будућност“, рекао је члан Организационог одбора ове манифестације и председник Асоцијације „Спорт за све“ Ваљево Милан Поповић.

На крају Поповић је истакао да ово треба да буде позив свим суграђанима, спортским клубовима, школама, обдаништима, установама,  удружењима грађана чак и оним рековалесцентима и хендикепираним и сви су добро дошли да узму учешће у  вежбању и да ту своју активност ако желе пријаве како би Ваљево имало што већи број учесника.