Дан изазова у Ваљеву

Почетак » Дан изазова у Ваљеву » Актуелно » Дан изазова у Ваљеву

Спортска манифестација Дан изазова биће одржана у Ваљеву, као и у целом свету, у среду 25. маја 2016. године. Ова манифестација, иако се и претходних година одржавала у организацији „Асоцијације спорт за све“, од прошле године се у Ваљеву организује под покровитељством града Ваљева.

Тог дана ће бити организоване спортске активности, у трајању од најмање 15 минута, како пропoзиције и налажу. Симболично, општина са којом ће се Ваљево такмичити је општина Рашка.

Централно окупљање је од 14.00 часова у „Асоцијацији спорт за све“, бивши „Партизан“, где ће вежбати представници ваљевских спортских клубова, као и грађани који се буду одазвали позиву чланова Организационог одбора. Председник Одбора, помоћник градоначелника Милорад Илић је на данашој конференцији за новинаре, позвао суграђане, спортске и радне колективе да учествују у овој манифестацији.

„Ваљево учествује 21. пут у овим активностима. Првих година смо учествовали у међународном такмичењу а противници су нам били градови из Бразила, Чешке, Словачке. Тај континуитет смо изгубили последњих година, али некадашње Друштво „Партизан“, а данас „Асоцијација спорт за све“ је редовно одржавао Дан изазова и одржао традицију на нивоу на ком је то било могуће. Ове године град Ваљево се не такмичи на међународном, већ на републичком нивоу. Готово сви градови у Србији учествују у Дану изазова. Наш је циљ да успешном организацијом и успешним такмичењем на нивоу Републике Србије, се квалификујемо следећих година и за међународно такмичење, где смо некада и били, што Ваљеву са озбиљном организацијом спорта и припада. То је прилика да се представе сви спортски колективи и спортске активности“, рекао је помоћник градоначелника Милорад Илић.

Председник „Асоцијације спорт за све“ у Ваљеву Милан Поповић је изразио задовољство што се Ваљево укључило у организацију Дана изазова, који је најмасовнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира ТАФИСА – Међународна Асоцијација за Спорт за све. За Дан изазова је резервисана последња среда у мају месецу, а ове године то је 25. маја.

„Манифестација има за циљ да покрене грађане на што већу физичку активност. Позив је упућен свим грађанима, школама, обдаништима, спортским клубовима. Ко год буде желео, може се укључити у ова дешавања. Ми се ове године такмичимо у категорији градова од 20.000 до 100.000 становника. Задатак је да се сваки грађанин бави одређеним спортско-рекреативним садржајем у трајању од најмање 15 минута непрекидно под мотом „ВРАТИТЕ СВОЈЕ УЛИЦЕ! ВРАТИТЕ СВОЈУ БУДУЋНОСТ!“, рекао је Милан Поповић.

Програм Дана изазова у Србији се реализује под покровитељством Министарства омладине и спорта  Републике Србије.