Дан изазова у Ваљеву

Почетак » Дан изазова у Ваљеву » Вести » Дан изазова у Ваљеву
Спортска манифестација „Дан изазова“ биће одржана у Ваљеву, као и у целом свету, у среду 27. маја 2015. године. Ова манифестација, иако се и претходних година одржавала у организацији Асоцијације „Спорт за све“, ове године се у Ваљеву организује под покровитељством града Ваљева.
 
Тог дана ће у ваљевским школама, на Градском тргу, али и у парку Пећина бити организоване спортске активности, у трајању од најмање 15 минута, како пропoзиције и налажу. Симболично, општина са којом ће се Ваљево такмичити је београдска општина Гроцка.
 
Централно окупљање је од 16.30 часова у парку на Пећини, где ће вежбати представници ваљевских спортских клубова, као и грађани који се буду одазвали позиву чланова Организационог одбора. Председник Одбора, помоћник градоначелника Милорад Илић је на данашој конференцији за штампу, позвао суграђане, спортске и радне колективе да учествују у овој манифестацији:
„Ваљево учествује 20. пут. Првих година смо учествовали у међународном такмичењу и надметали смо се са градовима из Бразила, Чешке, Словачке. Тај континуитет смо изгубили последњих година, али некадашње Друштво за телесно васпитање „Партизан“, а данас Асоцијација „Спорт за све“ је редовно одржавао „Дан изазова“ и одржао традицију на нивоу на ком је то било могуће. Ове године град Ваљево преузима ту организацију. Не такмичимо се на међународном нивоу, већ на републичком нивоу. Готово сви градови у Србији учествују у „Дану изазова“. Наш је циљ да успешном организацијом и успешним такмичењем на нивоу Републике Србије, квалификујемо се следећих година и за међународно такмичење, где смо некада и били, што Ваљеву са озбиљном органзацијом спорта и припада. То је прилика да се представе сви спортски колективи и спортске активности“, рекао је помоћник градоначелника Милорад Илић.
 
Милан Поповић, председника Асоцијације „Спорт за све“ у Ваљеву је изразио задовољство што се Ваљево укључило у организацију „Дана изазова“, који се одржава по идеји светске Асоцијације „Спорт за све“ ТАФИСА:
 
„Манифестација има за циљ да покрене грађане на што већу физичку активност. Позив је упућен свим грађанима и привреди, школама, обдаништима, спортским клубовима. Ко год буде желео, може се укључити у ова дешавања. Ми се ове године такмичимо у категорији градова од 20.000 до 100.000 становника. У односу на проценат укључених грађана, у односу на број становника, мериће се и одредити ко је бољи. Најбољи следеће године иду у међународно такмичење“, рекао је Милан Поповић.
 
 

Leave a Comment