„Дан Купине“ на Ставама

Почетак » „Дан Купине“ на Ставама » Вести » „Дан Купине“ на Ставама
Четврта по реду привредно-туристичка манифестација „Дан купине“ одржава се 31. јула 2011. године на Ставама. Манифестацију организује МЗ Ставе у сарадњи са Регионалном привредном комором, Дирекцијом за пољопривреду и робне резерве, Пољопривредном стручном службом, Ваљево-Туристом, а под покровитељсвом Града Ваљева, речено је на данашњој конференцији за новинаре.
Централни догађај  и ове године ће бити изложба купине и производа од купине, на којој ће своје најквалитетније производе изложити купинари ваљевског краја. Манифестацију ће у 13 часова отворити градоначелник града Ваљева Зоран Јаковљевић.
Ова манифестација подразумева промоцију производње купине и купиновог вина, али и промоцију МЗ Ставе, односно промоцију пољопривредника из тог краја. „Дан купине“ окупља велики број гостију и посетилаца како из Ваљева, тако и из других градова, који учествују у културном програму и свакако доприносе његовом побољшању. На овај начин село Ставе промовише сеоски туризам, али и настоји да развије сопствене капацитете у пољопривредној производњи и воћарству.
Програмом је предвиђено да од 11 часова почне серија предавања везана за производњу производа од купине, купиновог вина, не само на нашем, већ и на страном тржишту.
Поред ових предавања, такође ће бити предавања о промоцији сеоског туризма, унапређења капацитета пољопривредника и њиховог значаја, које ће одржати Удружење туризмолога Србије.
„МЗ Ставе омогућила је бројне културно-уметничке програме и друге активности, као што су учешће разних културно-уметничких друштава „Крушик“, „Ђердан“ и „Извор“, затим позоришна представа и маскенбал за децу, учешће певачких група и рецитатора“ -истакла је Ана Младеновић, председница МЗ Ставе.
У пратећем програму планирана је вожња фијакера и џипова, гастро-фест, такмичење у лову и спортске активности. Најбољим купинарима и учесницима спортских игара биће уручене награде које финансира Град Ваљево.
 

Leave a Comment