„Дан купине“ у недељу 27. јула

Почетак » „Дан купине“ у недељу 27. јула » Вести » „Дан купине“ у недељу 27. јула
Седма по реду манифестација „Дан купине“ биће одржана у недељу 27. јула на Ставама. По речима Ђорђа Павловића, председника Организационог одбора ове манифестације,  програм обележавања ове године почиње управо изложбом купина и производа од купина у 11 сати. Свечано отварање манифестације предвиђено је за 13 сати, а у 13.30 почиње културно уметнички програм.
 
Манифестација има за циљ да презентује и популаризује пољопривредне и туристичке потенцијале Става и читавог ваљевског краја. Грађани Става су организатори ове манифестације, док су суорганизатори Регионална привредна комора Ваљево, Дирекција за робне резерве, Пољопривредна стручна служба Ваљево и Туристичка организација Ваљево, а покровитељ је град Ваљево.
 
Примарни догађај је изложба и оцењивање купине, а до сада је пријављено 14 произвођача. Жири ће у петак и суботу, обилазити и оцењивати купине. У пратећим програмима предвиђене су изложбе народног стваралаштва, гастро фест, спортске активности, фудбалски турнир, такмичење у гађању глинених голубова, вожња фијакера, изложба паса, а предвиђени су и лекарски прегледи за мештане Става, као и претходних година.
 
У име организатора Зоран Лукић је данас позвао све грађане Ваљева и околине да дођу и посете ову манифестацију. „Поред спортског, културног програма и такмичења у производњи купина биће организовано и такмичење у ловству. Зато позивам све грађане да нам се придруже“, рекао је Лукић.

Leave a Comment