Дан младих на Тешњарским вечерима

Почетак » Дан младих на Тешњарским вечерима » Вести » Дан младих на Тешњарским вечерима
Друштво истраживача „Владимир Мандић – Манда“, „Добри људи“ , Омладина ЈАЗАС-а и Канцеларија за младе обележили су Дан младих акцијом „Ширимо оптимизам“. На штандовима у Тешњару дељен је промотивни и едукативни материјал, на видео биму премијерно емитован ТВ спот кампање „Зрачи позитивно“ која се спроводи у оквиру пројекта „Реактор“ и фотографије са акција Друштва истраживача, а гости из иностранства су фотографисали Ваљевце свих генерација у акцији „Остави осмех у објективу странца“.
Посетиоци штандова су писали своје одговоре на питање „Шта све можеш у Ваљеву кад си млад?“, а део њих ће бити објављен у истоименој брошуру која ће бити публикована почетком школске године. Како је небо било облачно посматрање звезда падалица, тј, очекиване кише метеора и перформанс „Чекам да ми падне са неба“ су изостали, али су упркос томе звезде вечери били Ђорђе и Митар Јовановић. Пошто су свој осмех даровали у хуманитарној акцији прикупљања осмеха, ученици музичке школе „Живорад Грбић“ на одсеку виолине окупљенима су поклонили и мини концерт и побрали буран аплауз пролазника. Новинарска екипа радио „Реактора“ је истраживала да ли млади знају да је 12. август Дан младих.
Штанд оптимизма је посетио и градоначелник Зоран Јаковљевић. Први човек Ваљева и први човек Друштва истраживача, Андрија Марјановић, су заједнички оставили свој осмех „ у објективу странаца“.
Иако је 12. август проглашен Даном младих од стране Уједнињених нација још 1999. године ове године је по први пут званично обележен и у нашем граду. Позитивне реакције младих људи који су учествовали у његовом обележавању, показују да ово треба да постане пракса наредних година.
ugradu.info
 

Leave a Comment