Дан отворених врата

Почетак » Дан отворених врата » Вести » Дан отворених врата
Један од програма Дечије недеље у Ваљеву био је и „Дан отворених врата“ уприличен данас у Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју. Овом приликом организовано је пре свега  дружење  деце и младих из Дневног боравка са вршњацима, члановина Ђачког парламента и ученицима са сметањама у развоју из Основне школе „Нада Пурић“ у Ваљеву, али и пригодан програм осмишљен да афирмише дечија права.
 
Дневни боравак данас су посетили члан Градског већа и председник Организационог одбора „Дечије недеље“ Милош Катић и глумица Ангелина Лукић који су овом приликом деци и младима уручили дидактички материјал, поклон Града поводом „Дечије недеље“.
 
„Град Ваљево је и до сада предњачио у издвајањима за децу са сметњама у развоју и јако сам пријатно изненађен чињеницом колико се са њима овде квалитетно ради, зато сам сигуран да би овако требало наставити и убудуће. Дечија недеља и јесте осмишљена тако да се акценат стави на децу из рањивих група, како би и ми на овај начин учествовали у овим активностима“, рекао је овом приликом Милош Катић.
Сузана Момчиловић, председник Удружења „Наши снови“ и координатор програма у Дневном боравку оценила је овом приликом да је програм „Дан отворених врата“ лепа прилика да се деца и млади из ове рањиве категорије становништва боље упознају, стекну нова сазнања и искуства. „Свака посета за њих је драгоцена и они су са посебном пажњом и љубављу посвећени сваком оваквом сусрету“, рекла је Момчиловић.
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment