Дан сећања на храброг пилота

Почетак » Дан сећања на храброг пилота » Вести » Дан сећања на храброг пилота

 

Полагањем венаца и цвећа на споменик пилоту пуковнику Миленку Павловићу у Улици Владике Николаја (12.04 часова,  четвртак 9. мај 2013. године) град Ваљево ће обележити Дан сећања на овог храброг пилота који је 1999. године дао живот бранећи небо изнад Ваљева у НАТО бомбардовању. Након Ваљева, помен ће бити одржан и код спомен обележја у Бујачићу.
 
Обавештавамо грађане да ће авион Војске Србије, који ће традиционално у ниском лету изнад Ваљева, у четвртак 9. маја, у 12.04 часова означити почетак церемоније обележавања Дана сећања на пилота пуковника Миленка Павловића. 
 
Ученици ваљевске Музичке школе „Живорад Грбић“ и Гимназије уприличиће пригодан програм, а помену ће присуствовати чланови породице пилота Павловића, припадници 204. Ваздухопловне бригаде из Батајнице, Војске Србије, Колубарског управног округа, града Ваљева, борачких организација и други.
 
Поводом обележавања дана сећања на пилота Павловића, у четвртак 9. маја 2013. године у термину од 11.30 до 13.00 часова, биће преусмерен саобраћај из дела Улице Владике Николаја од Улице Жељка Васиљевића до Узун Миркове. Такође, за саобраћај ће бити затворен део Улице Народног хероја пилота Миленка Павловића од Улице Владике Николаја до Пастерове. На овим деоницама, у наведеном термину, биће привремено измештена и аутобуска стајалишта за међумесни и градски превоз.
 

 

Leave a Comment