Дан сећања на пилота Павловића

Почетак » Дан сећања на пилота Павловића » Вести » Дан сећања на пилота Павловића
Деценија и по протекла је од дана када је пилот пуковник Миленко Павловић изгубио живот у НАТО бомбардовању бранећи отаџбину над Ваљевом. Сваке године 4. маја, град Ваљево и општина Осечина обележавају Дан сећања на херојски чин пилота Павловића. Ове године, у суботу 3. маја са почетком у 20.00 часова у Дому културе у Осечини одржаће се Свечана академија на којој ће учествовати глумци из Ваљева и Београда, ученици Музичке школе, Етно-удружење „Свети Георгије“ и многи други, а  биће уприличен колаж војничког беседништва и приказан филм у продукцији Радио телевизије Србије снимљен 2007. године „Лет у смрт“. 
 
У недељу 4. маја у 10.00 часова је полагање венаца и цвећа на спомен комплекс у Горњем Црњиљеву, у 12.04 часова одржаће се помен  код споменика пилоту у Ваљеву у Улици Владике Николаја где је предвиђен и пригодан програм, а у 13.00 часова је полагање венаца и цвећа на спомен обележје у селу Бујачић.
 
На данашњој конференцији за новинаре на којој је најављен програм којим ће бити обележена петанестогодишњица од смрти храброг пилота пуковника Миленка Павловића, председница Скупштине града Ваљева Славица Пантелић Цупаћ позвала је све грађане Ваљева да присуствују полагању венаца и цвећа код споменика пилоту Павловићу и на тај начин одају пошту овом храбром припаднику српског ваздухопловства. 
 
„Херојски чин пилота Павловића је велики подвиг и он не сме да се заборави. Пилот Павловић је дао свој живот за одбрану наше отаџбине,а ми ћемо ове године уприличити пригодан програм како и Ваљеву тако и у Осечини. Позивам све житеље града Ваљева да дођу у Осечину и у Ваљево, да доведу своју децу  да виде какве јунаке имамо“, рекла је овом приликом председница Скупштине Славица Пантелић Цупаћ. 
 
Бригадни генерал Предраг Бандић, командант 204. Ваздухопловне бригаде на данашњој конференцији за новинаре упутио је у име Војске Србије  позив свим нашим суграђанима да заједно обележимо Дан сећања на херојски чин пилота Павловића током предстојећег викенда у Ваљеву и Осечини.  
 
Конференцији за новинаре присуствовали су и Ненад Стевановић, председник општине Осечина, као и Селимир Манојловић, помоћник градоначелника града Ваљева. 
 
 
 

Leave a Comment