Дан сећања на жртве саобраћајних незгода

Почетак » Дан сећања на жртве саобраћајних незгода » Актуелно » Дан сећања на жртве саобраћајних незгода
bebebebe1bebe2bebe4bebe5bebe7bebe8dsc_0406dsc_0409

На Факултету здравствених, правних и пословних студија Универзитета Сингидунум у Ваљеву, одржана је централна манифестација у оквиру обележавања  Дана сећања на жртве саобраћајних незгода.

Градоначелник др Слободан Гвозденовић овом приликом је истакао да је град Ваљево озбиљно посвећен унапређењу безбедности у саобраћају, а у процедури је и израда Стратегије безбедности саобраћаја у сарадњи са Саобраћајним факултетом из Београда. „Желим овом приликом да апелујем на младе нараштаје да не возе уколико су под утицајем алкохола. Као лекар сам провео добар део свог радног века у Дому здравља и у Хитној служби и био сам сведок многих тешких саобраћајних несрећа и те трагедије остају упечатљиве за цео живот. Град Ваљево ће учинити све, заједно са Саветом за безбедност саобраћаја да Стратегија буде што пре завршена“, рекао је градоначелник др Слободан Гвозденовић у обраћању поводом обележавања Дана сећања на жртве саобраћајних незгода.

Градоначелник Гвозденовић је овом приликом доделио првих пет сигурносних ауто-седишта, од укупно 90, колико је Град обезбедио из средстава која се сливају у градски буџет од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје. Додела преосталих 85 ауто-седишта планирана је током следеће седмице, а намењена су бебама рођеним у периоду од 19. фебруара до 7. априла 2016.године. Ово је само наставак акције Града, јер је од ових средстава почетком године већ додељено 81 ауто седиште за бебе рођене од 1. јануара до 18. фебруара. У циљу унапређења безбедности у саобраћају наших најмлађих суграђана, град Ваљево ће и убудуће наставити да издваја средства за ове намене.

Централној манифестацији обележавања Дана сећања на жртве саобрачајних незгода у Ваљеву, присуствовали су, поред представника Града, чланова Градског већа, Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Ваљева и представници Саобраћајног факултета из Београда, Агенције за безбедност саобраћаја, Полицијске управе, Црвеног крста, Опште болнице Ваљево, студенти и представници многих других локалних и државних институција.

Студенти Факултета са студијског програма Пословно право, у сарадњи са ученицима Техничке школе Ваљево организовали су и изложбу постера, посвећених безбедности саобраћаја. Обележавање Дана сећања на жртве саобраћајних незгода се реализује у складу са миленијумским циљевима Уједињених нација.