Данас почела подела 1000 ауто-седишта за бебе

Почетак » Данас почела подела 1000 ауто-седишта за бебе » Актуелно » Данас почела подела 1000 ауто-седишта за бебе
viber imageviber image1viber image2viber image3viber image4viber image5viber image6viber image7viber image8viber image9viber image10viber image11viber image12viber image13

Град Ваљево, у оквиру активности Савета за безбедност саобраћаја, данас је почео поделу 1000 ауто-седишта за децу. Деца рођена од 9. априла 2016. године добијају ауто-седиште, а циљ ове активности је унапређење безбедности свих учесника у саобраћају, а нарочито деце. Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је истакао да Град Ваљево спроводи овакве акције, јер је неопходно подстаћи грађане да користе све безбедносне мере у саобраћају, како би се смањио број повреда и фаталних последица у саобраћајним незгодама. Из буџета Ваљева је издвојено 4.980.000 динара са ПДВ-ом за набавку ових седишта.

После овога је родитељима било одржано предавање о употреби ауто седишта за децу.

О значају и коришћењу ауто безбедносних седишта за децу на предавању које је одржано родитељима предавачи су били Душко Пешић, начелник за превенцију и едукацију из Агенције за безбедност саобраћаја, Маријана Јовановић председница Центра за промоцију безбедности саобраћаја и Нина Карановић задужена за практични део.