Дани гљива на Медведнику

Почетак » Дани гљива на Медведнику » Вести » Дани гљива на Медведнику
Традиционална манифестација „Дани гљива“ одржаће се ове године 6.и 7.октобра на Медведнику под слоганом „Удахнимо природу Медведника“. Манифестација са богатом традицијом, едукативног и забавног карактера, одржава се већ 17 година и окупља бројне љубитеље пре свега природе и ваљевских планина.
 
„Најважније је да сачувамо дух који ова манифестација има. Одлучили смо се за Медведник који је по лепоти свакако раван Дивчибарама и циљ нам је да промовишемо лепоте ваљевских планина. Имамо најаву да ће нам гости на овој манифестацији бити поред осталих и људи из Војводине, стране делегације, што нам говори да Медведник има свој туристички потенцијал који треба искористити. Такође, циљ је и да се овој дестинацији да већи значај и да се комунална инфраструктура овог подручја значајно побољша, како би ваљевске планине биле приступачније за туристе“, рекао је на данашњој конференцији председник Организационог одбора манифестације „Дани гљива“ Драган Јеремић.
 
„Циљ ове манифестације, поред едуакције о гљивама, је и да се направи једна одржива прича. У организацију манифестације укључени су и мештани, али и ученици две школе О.Ш.“Илија Бирчанин“ са Става и О.Ш.“Здравко Јовановић“ из Поћуте“, рекао је Драгић Томић, председник Гљиварског друштва.
 
Отварање манифестације и награђивање најбољих дечијих цртежа уз пригодан програм ученика школе из Поћуте и са Става, је у суботу 6.октобра у 11.00 часова.  Истог дана између осталог одржаће се дегустација ћервиша, гулаша од гљива, вегетаријанске шницле. Такође, одржаће се и изложба домаће радиности, надметање у припреми гулаша од гљива, спортски меморијал, шетња по Медведнику са брањем лековитиог биља, орјентација у простору у организацији Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“. 
 

Leave a Comment