Дани купине у недељу 26. јула на Ставама

Почетак » Дани купине у недељу 26. јула на Ставама » Вести » Дани купине у недељу 26. јула на Ставама
 
У ваљевском планинском селу Ставе у недељу 26. јула одржаће се осма по реду манифестација „Дани купине“, која ће окупити најбоље произвођаче воћа, речено је на данашњој конференцији за новинаре.
 
Покровитељ ове манифестације је град Ваљево, а организатори су мештани Става уз подршку Туристичке организације Ваљево, Регионалне привредне коморе и Завода за пољопривреду. Програм почиње у 11 сати изложбом купине и производа од купине, а у 13 сати је предвиђено отварање манифестације. Потом следи културно уметнички програм, где ће наступити два културно уметничка друштва из Ваљева „Ђердан“ и „Извор“и певачке групе са Става. По први пут се ове године организује такмичење у игрању традиционалног српског кола под називом „Игра за дукат“.
 
Организатори очекују бројне госте са стране, удружења жена која ће изложити своје производе, представнике туристичких организација Осечине, Крупња, Љубовије Мионице и других места која ће представити своје потенцијале.
 
„Стручњаци Пољопривредне стручне службе вредно раде на терену и прегледају купињаке. За учешће у избору за најбољи купињак, пријавило се 15 произвођача, а очекујемо да ће број излагача плодова купине бити много већи, бар четрдесетак“, рекао је Зоран Лукић из Организационог одбора.
 
Биће додељене и награде и то за најбољу купину, најбољи купињак и најбољи производ од купине.Поред поменутог програма предвиђен је и богат пратећи програм који обухвата народно стваралаштво, гастро фест (надметаће се мајстори припремања гулаша)и разне спортске активности: ловство – такмичење, вожња фијакера као и лекарске прегледе.
 
Организатори су позвали Ваљевце да посете ову изузетно лепу и занимљиву манифестацију.
 

Leave a Comment