„Дечија недеља“ од 1. до 7. октобра

Почетак » „Дечија недеља“ од 1. до 7. октобра » Вести » „Дечија недеља“ од 1. до 7. октобра
„Дечија недеља“ ове године се одржава од 1. до 7. октобра, а домаћин је О.Ш. „Драгољуб Илић“ из села Драчић. 
 
„Ова манифестација са дугом традицијом у свету и Србији, а на иницијативу организације „Пријатељи деце Србије“ организује се сваке прве недеље у октобру са циљем скретања пажње на питања деце и омладине, њихове потребе и права, са акцентом на децу из осетљивих група, мањинских заједница, сиромашну децу и децу из сеоских подручја“, рекао је Милош Катић, председник Одбора и члан Градског већа и нагласио да је став Организационог одбора  био да се ове године стави акценат на квалитет, а мање на квантитет програма.
 
Организатор манифестације је Центар за културу Ваљева у сарадњи са свим школама, Предшколском установом „Милица Ножица“, Матичном библиотеком, Друштвом за помоћ деци са посебним потребама „Наши снови“, Црвеним крстом Ваљева, Заводом за јавно здравље, Педијатријом и Поливалентном Патронажном службом Дома здравља, Тимом за имплементацију ЛПА, Удружењем „Анђели чувари“, а под покровитељством града Ваљева.
 
Весељко Белушевић из Центра за културу је најавио бројне активности, од којих је једна сађење дрвета генерације у свим обдаништима и вртићима на територији града Ваљева.
 
„Поклон представе су својеврсни уникат у читавој Републици. „Уплакана катарина“ Пулс театра из Лазаревца је представа коју ће ове године гледати предшколци и прваци. На платоу испред Центра за културу ће пре почетка представе, у уторак 2. октобра у 12.00 часова бити организовано фотографисање свих првака са градоначелником Ваљева Станком Терзићем. Ово настојимо да организујемо као традиционалну активност, коју смо отпочели прошле године. И ове године ћемо даривати децу са сметњама у развоју из Дневног боравка и посебног одељења О.Ш. „Нада Пурић“. Креативна радионица „Пинокио“ и Удружење „Анђели чувари“ ће своју поклон представу „Петар Пан“ одиграти у О.Ш. „Свети Сава“ у Попучкама. За осмаке и ученике првог разреда средњих школа ће бити одиграна представа „Никад хероин“ Акт театра из Ваљева. Забавна олимпијада, бројне радионице, трка за здравље само су неки од припремљених програма“, најавио је Белушевић.
 
За ученике са сеоског подручја обезбеђен је превоз на већину дешавања у граду. Свечано отварање манифестације је у понедељак 1. октобра у 10.00 часова у школи у Драчићу.
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment