„Дечја недеља“ од 2. до 8. октобра

Почетак » „Дечја недеља“ од 2. до 8. октобра » Актуелно » „Дечја недеља“ од 2. до 8. октобра

Традиционална републичка манифестација „Дечја недеља“ одржава се од 2. до 8. октобра, а слоган манифестације је „Градимо мостове међу генерацијама- за радост сваког детета“ речено је на данашњој конференцији за новинаре. И ове године ће у градским и сеоским основним школама бити организовани разноврсни садржаји, од едукативних радионица, изложби радова, ликовних и поетских конкурса, спортских активности, позоришних представа и концерата.

Члан Градског већа за културу Дејан Богојевић који је уједно и председник Oдбора за утврђивање и спровођење градског програма и активности за време трајања „Дечје недеље“ Ваљево 2017 изјавио је новинарима да је одбор „Дечје недеље“ као и претходних година радио конструктивно и креативно и другу годину за редом у истом саставу и да је сарадња била на одличном нивоу.

„Обрадили смо све предлоге који су стигли за програм и уврстили већину њих у централни програм „Дечје недеље“. У програм је укључена већина ученика из  градских и сеоских основних школа. Ову манифестацију можемо назвати и „Дечје Тешњарске вечери“ по богатом садржају и програму. Ове године је за спровођење програма у склопу манифестације из буџета Града издвојено 200 хиљада динара, што је за 80 хиљада више у односу на претходну годину. Уобичајена пракса је да се одређени проценат новца из буџета Републике Србије од уплаћених поштанских марки враћа, а ове године је то износ од 81 578,40 динара“, рекао је Дејан Богојевић.

Школа домаћин ове године је ОШ „Десанка Максимовић“, у којој ће у понедељак, 2. октобра у 11 часова бити свечано отворена Дечја недеља. Директор школе Ненад Михаиловић се овом приликом захвалио Одбору на одабиру.

„Ђаци су заједно са наставницима припремили садржајан програм који је састављен од хора, представе и фолклора. Сви програми су спремљени у оквиру секција које у нашој школи постоје дуги низ година. Културно уметнички програм ученика наше школе, сађење дрвета генерације и турнир у стоном тенису су дешавања првог дана манифстације“, рекао је Михаиловић.

Представник Организационог одбора Ангелина Лукић је представила богат овогодишњи програм и истакла да су неке активности постале традиционалне, јер су својим квалитетом доказале да завређују да буду део градског програма „Дечје недеље“.

У овогодишњем програму учествују Предшколска установа „Милица Ножица“, Дом здравља, Црвени крст, Музичка школа „Живорад Грбић“, Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“, Центар за културу, Удружење „Наши снови“, Савез за школски спорт, Удружење „Анђели чувари“, Друштво за церебралну парализу и  Удружење „Загрљај“.

Град Ваљево предшколцима и првацима поклања представу „ Вилинска заврзлама- приче из маштошуме“. Представе ће се одиграти у уторак, 3. октобра у 10 и у 12 часова у Центру за културу, када ће ђаке прваке поздравити градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.