Дечја недеља од 3. до 9. октобра

Почетак » Дечја недеља од 3. до 9. октобра » Вести » Дечја недеља од 3. до 9. октобра
„Деце има разне, ал’ свако дете је личност, разлике нису казне, у разликама је наша сличност“, слоган је овогодишње Дечје недеље која се одржава од 3.-9. октобра 2011. године.
 
Основна школа „Нада Пурић“ из Ваљева је домаћин ове највеселије, дечје манифестације. Деца ће имати могућности да присуствују многим програмима који су њима намењени, а у појединим ће и учествовати. Ове године се посвећује посебна пажња промоцији права деце са сметњама у развоју.
 
„Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас је веома дуга и одржава се у  првој недељи октобра. Ово је прилика да се најширој јавности скрене пажња на децу и младе као субјекте права и носиоце захтева према држави у остваривању тих права, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници и њихова права на што боље услове, на једнаке шансе за развој и остваривање свих својих потенцијала“- рекао је на данашњој конференцији за новинаре, председник организационог одбора др Завен Дер Хазарјан.
 
И ове године организациони одбор припремио је богат програм који ће бити реализован у свим основним, како градским, тако и сеоским школама, Предшколској установи, Центру за културу и другим локацијама.
 
Програмом је предвиђен велики Дечји маскенбал у коме ће учествовати сви основци, изложба кућних љубимаца за ученике млађих разреда, Дечји вашар „Базар-куповина и продаја“, спортски турнири, позоришне представе, приредбе, креативне и едукативне радионице… Школа домаћин ће као и сваке године засадити дрво генерације.
 
Представник организационог одбора Весељко Белушевић најавио је да се ове године Дечја недеља продужава, па ће тако од 16-23. октобра 2011. године бити организован Први ваљевски дечји плесни фестивал и промоција манифестације „Играти, певати, стварати плесом“.
 
Координатор активности „Дечје недеље 2011“ је Центар за културу, а покровитељ је Град Ваљево.
 

Leave a Comment