„Дечја недеља“ почела данас у Ваљеву

Почетак » „Дечја недеља“ почела данас у Ваљеву » Актуелно » „Дечја недеља“ почела данас у Ваљеву

„Дечја недеља“ је почела данас и трајаће до 7. октобра, са слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво- за одрастање без насиља“. И у Ваљеву је данас почело обележавање „Дечје недеље“, свечаним отварањем у ОШ „Милован Глишић“ у Ваљевској Каменици.

Након поздравне речи Весељка Белушевића, члана Oрганизационог одбора и директорке школе Данијеле Марковић, ученици ове школе су се представили разноврсним програмом – колаж представом „Потрага за срећом“, наступио је хор, фолклор, а на штандовима су ученици изложили своје радове, али и зимницу и здраву храну. Одржан је молебан за почетак „Дечје недеље“, координатора за верску наставу, вероучитеља и саветника за наставу. Потом су ученици посадили дрво генерације. Школа-домаћин из Ваљевске Каменице је ове године од града Ваљева на поклон добила штампач и звучнике.
У Центру за културу Ваљева, пред пуном салом првака, поздравном речју је манифестацију отворио Дејан Богојевић, члан Градског већа и председник Организационог одбора „Дечје недеље“. Он је поздравио ученике и учитеље, у име градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића, честитао им „Дечју недељу“ и уз стихове Јована Јовановића Змаја пожелео срећно детињство и успешно школовање.

Потом је одиграна поклон представа града Ваљева „Несрећна Кафина“. Књига „Пажљивкова правила понашања у саобраћају“ је подељена свим првацима, у оквиру акције Савета за младе града Ваљева и Агенције за безбедност саобраћаја.