Дечја недеља

Почетак » Дечја недеља » Вести » Дечја недеља

 

 

 

Дечја недеља се одржава под покровитељством Града Ваљева од 5. до 12.октобра, најављено је на данашњој конференцији која је уприличена тим поводом. Овогодишња порука Пријатељи деце Србије су стихови Љубивоја Ршумовића из Буквара дечјих права:

’’Биће правде на свету,

и знања и лепоте,

деца ће спасти планету,

од мржње и простоте.’’

Организациони одбор је одлучио да школа-домаћин централног отварања буде ОШ ’’Драгољуб Илић’’ у Драчићу. Председник организационог одбора др Завен Дер Хазарјан је истакао да пажљиво припреманим програмом активности у време дечје недеље, жеља организатора је била да уђу у сва обданишта, у све основне и средње школе, да посаде дрво генерације, да пожеле добродошлицу ђацима првацима, да са њима одиграју најлепше дечје игре и прикажу њихову даровитост и таленте. За ученике старијих разреда планиране су спортске активности у малом фудбалу, кошарци, надвлачењу конопца и стоном тенису, а циљ ће бити традиционална трка за срећније детињство под називом ’’Циљ је стићи на старт’’. Кроз едукативна предавања, ликовне и литерарне радове, драмске радиоице, чућемо стихове за децу, отворити одељенске библиотеке и исписати најлепше поруке и приче. У организацији друштва ’’Пријатељи деце Ваљева’’ биће промовисана ’’Ваљевска дечја недеља у Београду’’.

 ’’Сви ови понуђени програми  надамо се да ће сигурно оплеменити свако наше дете, заголицати његову машту, а нас одрасле подсетити да дечја недеља путује не само кроз ову недељу, нити годину, већ цео живот ’’, истакао је др Дер Хазарјан.  

Дечја недеља званично почиње у понедељак, 5.октобра,  централним отварањем у 10 сати у Основној школи ’’Драгољуб Илић’’ у Драчићу. Дневне програме можете погледати овде .

 

Leave a Comment