Делегација руских лекара и менаџера у посети Ваљеву

Почетак » Делегација руских лекара и менаџера у посети Ваљеву » Вести » Делегација руских лекара и менаџера у посети Ваљеву
Група од 26 лекара и менаџера здравствених установа из више градова Руске Федерације била је у посети Здравственом центру Ваљево. Посету Србији започели су у понедељак, а циљ посете је обука руских лекара техникама унапређења квалитета и сигурности медицинских услуга. Током посете они ће се упознати с предностима акредитације здравствених установа и постигнутим резултатима.
 
Генерални директор организације “Међународни менаџмент, стандардизација, квалитет“ Аљина Владимировна Петиченко из Томска је рекла да су руски лекари, после посете Републици Српској, стигли у Србију како би разменили искуства са овдашњим лекарима. Госте из Русије поздравио је и градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић. Он је  рекао да је почаствован због тога што је велики број руских лекара дошао баш у посету ваљевској болници. Гости су уз громогласан аплауз поздравили градоначелника Јаковљевића и уручили му пригодне поклоне, који се односе на представљање регија из којих долазе.
 
Посета Ваљеву је једна од активности које се спроводе у оквиру курса, који за потребе руских лекара по пети пут организује “Бонекс инжењеринг“. Први курс је одржан 2008. године у Томску, а затим су следили курсеви у Улан-Удеу, Јакутску и Бања Луци. На курсевима је разматран стратешки прилаз унапређењу квалитета здравствене заштите и оперативне методе попут стандардизације, сертификације и управљања ризицима. Очекује се да се сарадња с руским здравственим организацијама настави у оквиру пројеката који ће се реализовати у здравственим установама Томске области, Републике Бурјатија и Републике Саха (Јакутија).  

Leave a Comment