Делегација руског Сочија у Ваљеву

Почетак » Делегација руског Сочија у Ваљеву » Актуелно » Делегација руског Сочија у Ваљеву

Делегација руског града Сочија, коју предводи градоначелник Анатолиј Пахомов боравила је јуче у Ваљеву. Том приликом је потписан Споразум о сарадњи у области туризма између два града. Након састанка са руководством града Ваљева и представљања нашег града руским гостима, одржана је презентација туристичке понуде Сочија.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је истакао задовољство због боравка важне делегације из пријатељског града Сочија у Ваљеву и могућности да наш град представимо руским партнерима. Презентацији Сочија и прилици да успоставе контакте имали су ваљевски привредници и туристички посленици, као и представници разних сфера јавног живота у Ваљеву.

„Сочи је један изузетно значајан град у Русији, рекао бих руски Монте Карло, град који се простире на 3400 км квадратних, који има 300 сунчевих дана у години и град који је наша делегација пре неколико седмица посетила. Данас је била и презентација  града Сочија овде код нас, коју сте могли да видите у сали, али оно што је најбитније је да је са градоначелником Сочија дошао и директор њихове Туристичке организације који ће са нашим туристичким радницима моћи да успостави прве контакте како би Ваљевци и Србија видели Сочи“, рекао је градоначелник Ваљева.

Он је истакао да је од великог значаја план,  који је у надлежности Владе Србије,  а то је отварање линије Сочи – Београд, што ће сигурно допринети још бољем повезивању Србије и Сочија, а пре свега Ваљева и Сочија, нагласио је градоначелник Гвозденовић.

Градоначелник Сочија, руског града који је доживео процват након Олимпијских игара 2014. године, поздравио је грађане Ваљева, у име свих грађана Сочија. Анатолиј Пахомов је рекао да је Сочи главни град свих одмаралишта Русије.

„Драго ми је да поздравим грађане града Ваљева у име свих грађана Сочија. Сочи је олимпијски главни град Русије, Сочи је главни град свих одмаралишта Русије. Ми смо дошли са великом делегацијом из Сочија која укључује и руководиоце туристичких организација, руководиоце хотела и ми смо стигли да успоставимо партнерски однос између Србије са главним одмаралиштем Русије. Туристички оператери из Русије су се састали са туристичким оператерима и компанијама из Србије и предложили су да се организује туристичка размена  у правцу из Београда ка Сочију и из Сочија ка Београду.  Тако ће бити организована и директна линија из Београда у Сочи и из Сочија у Београд, а то је само два сата лета. Грађани Србије ће моћи да виде дивне лепоте Сочија, када у мају ви можете да стојите у топлом Црном мору и посматрате врхове планина где се скијаши скијају. Током презентације предложили смо веома повољне и веома прихватљиве услове за грађане Србије, предложили смо програме лечења од октобра до маја, ван сезоне, по цени од 15 евра за ноћ који укључује боравак у санаторијуму, пун пансион у свим комплексима бањских процедура. Испричали смо о ценама које постоје у хотелима и наравно показали смо све те објекте који могу да буду интересантни за грађане Србије.  Ја као градоначелник Сочија гарантујем потпуну безбедност на територији Сочија, гарантујем комфор и желим вам добродошлицу у Сочи. Чекамо вас“, поручио је градоначелник Сочија грађанима Србије и Ваљева, током боравка у нашем граду.

Током боравка делегације Сочија у Ваљеву истицана је сарадња Русије и Србије, која је из године у годину све боља и успешнија. Привредна сарадња у области грађевинарства, извоза пољопривредних производа и остале робе из наше земље, размена студената и ђака, а сада и туризам, потенцијали су развоја овог краја и целе наше земље, чуло се приликом боравка делегације Сочија у Ваљеву.