Делегација Ваљева посетила македонске градове Прилеп и Битолу

Почетак » Делегација Ваљева посетила македонске градове Прилеп и Битолу » Вести » Делегација Ваљева посетила македонске градове Прилеп и Битолу
Делегација града Ваљева-заменик градоначелника Драгољуб Крстић, помоћници Селимир Манојловић и Радоица Рстић, као и представници три ваљевске фирме: Малина импекс, Ваљевска пивара и Агранела, заједно са делегацијом града Краљева,  посетили су током предходне седмице градове Прилеп и Битолу у Републици Македонији. Ова посета је резултат иницијативе амбасаде Републике Македоније у Београду са идејом конституисања прекограничног привредног форума који би сачињавали партнерски градови Србије, Македоније и привредници.
 
Делегацију Ваљева примили су градоначелници Прилепа и Битоле и упознали их са општим приликама у оба града. „У прагматичним разговорима разменили смо значајна искуства посебно на пољу поспешивања нових инвестиција, стимулација индустријских зона и проблемима које овакав прилаз стимулисања нових инвестиција носи са собом. Такође, наша делегација је обишла индустријске зоне и неколико локалних компанија“, оценио је заменик градоначелника Драгољуб Крстић након посете Македонији.
 
Привредници који су чинили делегације Ваљева и Краљева, овом приликом успоставили су контакте са колегама из македонских градова Прилепа и Битоле и разговарали су о даљој сарадњи. Посета Македонији је иницијална која би требало на иницијативу македонске стране да резултира оснивањем Привредног форума четири града. „Такав један вид сарадње, по речима наших домаћина омогућава и коришћење фондова Европске уније који су за те намене. У сваком случају, овакав вид поспешивања привредне сарадње уз подршку политике, сигурно ће дати одређене резултате“, оценио је заменик градоначелника Драгољуб Крстић.

Leave a Comment