Деманти на текст „Пропусти власти у Ваљеву криви за ширење епидемије“, објављеном у листу „Блиц“ од 1. априла 2020. године

Почетак » Деманти на текст „Пропусти власти у Ваљеву криви за ширење епидемије“, објављеном у листу „Блиц“ од 1. априла 2020. године » Актуелно » Деманти на текст „Пропусти власти у Ваљеву криви за ширење епидемије“, објављеном у листу „Блиц“ од 1. априла 2020. године

Дневне новине „Блиц“ које су једне од најчитанијих новина у Србији, већ дуже време су захваљујући необјективности свог дописника из Ваљева, полигон за политичко обрачунавање са влашћу у Ваљеву. Сви досадашњи нетачни и тендензиозни текстови којим читаоце „Блица“ обмањује дописник из Ваљева, а који отворено агитује против градске власти, нису били вредни спомена.

На жалост, текст који је изашао у издању од 1. априла, не само да је заснован на нетачним информацијама, него уноси додатни немир међу грађане Ваљева, али и све људе који имају родбину и пријатеље у нашем граду. Из тог разлога, оштро демантујем све што је у овом тексту написано, тачније измишљено!

У ситуацији ванредног стања и тешке борбе коју руководство Србије, сви нивои власти, здравствени систем и сви грађани, у нашој земљи водимо против опасног Корона вируса, један текст који обилује лажима, у функцији је уношења немира и изазивања расула у Ваљеву.

Никакви супервизори нису боравили у Ваљеву ни по чијем налогу, а нарочито не по налогу председника Републике Александра Вучића! Анонимни саговорник који у тексту саопштава ове лажне информације не постоји, већ је све што је објављено плод маште и немоћи да се на било који други начин обрачуна са влашћу у Ваљеву и са мном, лично!

Чињеница да је Ваљево у првом тренутку постало град , који после Београда има највише оболелих, последица је стицаја околности и доласка заражених људи из иностранства, због чега се за кратко време заразио велики број наших суграђана. Покушај политизације и завађања градске власти са свештенством у Ваљеву, такође није успео. Сви смо уједињени у болу због смрти нашег епископа Милутина и молимо се за оздрављење оболелих свештеника.

Хитне мере које је градска власт предузела, а које су и по пет дана доношене пре него што их је прописивала сама Влада Србије, већ дају резултате и број оболелих се нагло не повећава. Ваљево је град који је међу првима затворио угоститељске објекте, фризерске и козметичке салоне, кладионице, ограничио рад продајних објеката, отпочео са темељном и детаљном дезинфекцијом градских површина и зграда унутра и споља, набавио на хиљаде маски, рукавица и дезинфекционих средстава, које је поделио јавним службама и грађанима, свакодневно помаже старим и сиромашним грађанима кроз пакете помоћи итд.

Сви у Ваљеву су се ујединили у борби против  опасности, какву наш град не памти у својој богатој историји! Сви, осим тендензиозног и злонамерног дописника из Ваљева, који и у овој ситуацији види прилику за остварење циљева, које не може никако другачије достићи осим лажима, не марећи за интерес читалаца и грађана Ваљева, већ за ситне и личне интересе!

Градоначелник Ваљева

др Слободан Гвозденовић