Десет летњих фестивалских дана

Почетак » Десет летњих фестивалских дана » Вести » Десет летњих фестивалских дана
Овогодишње 24.по реду Тешњарске вечери су „ведре, веселе“ и разноликог садржаја за све генерације са преко 100 програма у десет фестивалских дана од 5. до 14. августа. Идеја је била да се искористи и „упосли“ тешњарски простор и то онај који до сада није био искоришћен у мери у којој би, по свим показатељима, могао бити. Истовремено, бројни садржаји су лоцирани како на левој тако и на десној обали реке Колубаре, чиме је ова веза учвршћена манифестацијом са најдужом традицијом у Ваљеву. Ове године манифестација је конципирана тако да превасходно промовише стваралаштво младих Ваљеваца. Све посетиоце очекују бројне изложбе, концерти, позоришне представе, промоције, књижевне вечери и бројни други занимљиви садржаји.
 
Тешњарске вечери отвориће Ваљевац Миливоје Мића Орловић, а симболично, заставу Тешњарских вечери свечано ће подићи такође Ваљевка Марија Јанковић, једна од најбољих студенткиња Електротехничког факултета у Београду.
 
„Град у гостима ове године нам је Ужице. Њихови програми са којима ће се представити Ваљевцима су интересантни и квалитетни. Наша идеја је била да оживимо стару градску чаршију са занимљивим садржајима. Новина је и то да ће за ову прилику поново бити активирана башта Дома војске, некада омиљено место окупљања Ваљеваца, где ће бити одржан позоришни програм и два концерта класичне музике „ рекао је градоначелник града Ваљева и председник Савета фестивала Зоран Јаковљевић на данашњој конференцији и истако да су бројни појединци, друштвено одговорна предузећа и установе дали велики допринос у организацији једне овакве манифестације.
 
Градска чаршија Тешњар ће у време одржавања манифестације бити у потпуности затворена за саобраћај. За новинаре ће бити обезбеђени интервјуи са учесницима и угледним гостима у „Фестивалском средишту“ у тешњарској кафани „Код ујке“. Између осталог, током манифестације биће презентовани и предлози за грб и заставу града Ваљева, промовисани стари занати, одржане занимљиве радионице,продајне изложбе, а гости Тешњарских вечери биће и Туристичка организације Бјељине са својим програмима.
 
Из буџета града Ваљева за Тешњарске вечери ове године опредељено је 2.700.000 динара, а преостала потребна средства су обезбеђена од спонзора.
 
Програм Тешњарских вечери можете преузети овде.
 
 

Leave a Comment