Ди фест на Дивчибара окупио бројне посетиоце

Почетак » Ди фест на Дивчибара окупио бројне посетиоце » Актуелно » Ди фест на Дивчибара окупио бројне посетиоце

Ове суботе је на Дивчибарама одржан 4. Ди фест, манифестација посвећена деци и дечјем стваралаштву. У прелепом амбијенту Дивчибара, у пријатном хладу четинара, на пропланку поред пута који води ка хотелу „Маљен“, окупило се преко хиљаду посетилаца, да уживају у програму Ди феста, који организује Удружење грађана ТИМС, под покровитељством града Ваљева.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је отворио 4. Ди фест, уз поруку да је ово прави начин промоције планине Маљен и туристичког места Дивчибаре.  Он је изразио уверење да ће после овогодишњег успешног Ди феста, идући, јубиларни 5. Ди фест, окупити још више посетилаца.

У оквиру плесног такмичења, надметало се 14 група из вртића Лазарeвца, Лајковца, Мионице, Коцељеве, Сурчина, Звездаре, Чукарице и Ваљева. Гости програма су били мађионичар Бојан,  јутјубер Жуки Жуле, Дом кулtуре „Извор“ из Ваљева и мале балерине Студија М. Одиграна је позоришна представа „Шапа патрол“ која је изазвала одушевљење малишана и њихове овације.

За игре спретности у природи „Покрет и окрет“ пријавило се 10 екипа. Од пратећих активности, посетиоци Ди феста су могли да се опробају у стрељаштву, као и у пројекту ОШ „Нада Пурић“ назван „Кад упознаш, заволећеш свој завичај“.

Манифестацију је пратио и велики број излагача домаћих производа. Велику пажњу посетилаца је изазвао и Див Кат кутак, намењен за лепе успомене са Дивчибара. Тог дана је направљен велики број фотографија које се деле по друштвеним мрежама.

У току је фото и видео конкурс „Наше Дивчибаре“ који траје до 1. септембра, а више детаља о овом конкурсу може се прочитати на сајту www.nasedivcibare.com

Термин следећег 5. Ди феста је већ познат, а то је субота, 20. јун 2020. године, тако да породице већ сад могу у свој календар забележити овај датум, када их на Дивчибарама очекује сјајна забава за децу и одрасле.