Директор Српског атлетског савеза у посети Ваљеву

Почетак » Директор Српског атлетског савеза у посети Ваљеву » Актуелно » Директор Српског атлетског савеза у посети Ваљеву

Развој атлетике и атлетске инфраструктуре су теме о којима је данас у Ваљеву са руководством града разговарао директор Српског атлетског савеза  (САС) Слободан Бранковић. Он је изразио спремност да САС помогне Граду да унапреди спортску инфраструктуру у Ваљеву, јер је атлетика базични спорт, којим могу да се баве све генерације, а атлетске стазе може да користи велики број грађана.

Слободан Брановић је градском руководству предочио да Савез може да финансира израду пројекта изградње атлетске стазе, али и да сарађују на бројним пројектима који се тичу не само инфраструктуре, већ и развоја атлетике, нарочито у дечјем узрасту, као и подршке овом спорту.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић се захвалио Слободану Бранковићу на посети и спремности да помогне Ваљеву. Састанку су присуствовали заменик градоначелника Немања Петровић и члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић који су представили потенцијалне локације у Ваљеву где би се могла изградити сертификована атлетска стаза.

На састанку је речено да је Град спреман да развија спортску инфраструктуру у Ваљеву, која је у протеклом периоду занемарена и да је подршка Српског атлетског савеза и осталих државних институција веома значајна.