Дивци добили квалитетну воду за пиће

Почетак » Дивци добили квалитетну воду за пиће » Вести » Дивци добили квалитетну воду за пиће
Завршена је изградња водоводне мреже у Дивцима дуге седам километара. Реч је о пројекту вредном 35 милиона динара који је финансиран средствима републичког буџета, буџета града Ваљева и средствима грађана. О значају завршетка ове инвестиције, говорили су данас у Дивцима председник Скупштине града Ваљева др Михаило Јокић и директор ЈКП „Водовод“ Ђорђе Павловић.
 
Председник Скупштине града Ваљева др Михаило Јокић овом приликом изразио је велико задовољство због завршетка изградње водоводне мреже у Дивцима оцењујући да она има немерљив значај за тамошње житеље. „Дивци су сада добили квалитетну воду за пиће, а оно што им недостаје је канализациона мрежа и имамо обећање да ће Дирекција урадити идејни пројекат за то, а онда ћемо моћи да разматрамо могућности финансирања. Овај пројекат који је завршен, у финансијском смислу је био добро синхронизован, јер су стигла средства из Републике, део средстава је опредељен градским буџетом, а део новца су издвојили грађани“, оценио је овом приликом председник Скупштине града Ваљева др Михаило Јокић. 
 
„Успели смо не само да урадимо примарну мрежу и резервоар, већ и да почнемо са прикључцима како би у потпуности покрили водоснабдевање Диваца и Лукавца. Резервоар је урађен на најсавременији и најмодернији начин са мерачима протока, нивоа, притиска, има модерну опрему и савремене ваздушне вентиле, а у грађевинском смислу је то један  квалитетан објекат. Уградили смо најквалитетније цеви, а  у техничко-технолошком смислу квалитета исправности воде за пиће она је на нивоу као и у свим осталим деловима мреже. Велика је и друштвена корист због завршетка ове велике инвестиције, јер доступност здраве воде за пиће један је од најважнијих параметара квалитета живота ових мештана. Захтев за прикључење на мрежу поднело је 165 домаћинстава, а ми очекујемо да ће тај број бити и већи у наредном периоду“, рекао је Ђорђе Павловић, директор ЈКП „Водовод“. Он је додао и то да је у плану наставак изградње водоводне мреже према Кланици и Ваљевској Лозници. Павловић је истакао да је циљ да до 2020. године око 97% града Ваљева буде у потпуности покривено са водоводном мрежом.
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment