Ђаци прваци

Почетак » Ђаци прваци » Вести » Ђаци прваци
Почела је нова школска година, а први пут у школска клупе у Ваљеву је село 843 ђака првака, од тога 715 пошло је у градске школе, а 128 у сеоске. Најмлађе школарце, поводом почетка школске године, данас је у Основној школи „Сестре Илић“ поздравила Јелица Стојановић, начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијеске послове. „Желим вам све најбоље у школовању. Да заволите школу, да будете добри ђаци, да стекнете нове другове и да имате добре оцене“, рекла је овом приликом Јелица Стојановић.
 
 
У ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ и четири издвојена одељења данас је у први разред кренуло 22 ученика. Три Александра и једна Александра су међу 12 првака, који су ове године први пут сели у клупе знамените школе у Бранковини и које је данас у име града Ваљева поздравио начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић.
 
Он је ђацима првацима, њиховим родитељима и учитељима честитао полазак у први разред и пожелео им пуно успеха:
 
„Имате част да ћете школу учити у знаменитом месту Бранковина и школи која је изграђена залагањем великог Проте Матеје Ненадовића и увек вредних и умних мештана. Ово је школа у коју је ишла и највећа српска песникиња Десанка Максимовић. Данас је ово лепа и модерна школа, у којој раде посвећени учитељи и наставници. Ово је једна од најбољих школа у Србији и ваше је да вредно учите и радите, будете добри другови и да једног дана постанете успешни и добри људи, којима ћемо се сви поносити“, рекао је Александар Вујић Суботић.
 
Основна школа „Прота Матеја Ненадовић“ у Бранковини је школа са највише одељења од свих сеоских школа у ваљевском крају. У четири издвојена одељења у селима Јошева, Котешица, Бабина Лука и Гола Глава данас је у школу пошло десет малишана. Школу у Бранковини и и четири издвојена одељења похађа укупно 203 ученика, од чега је 49 ромских ученика.
 
Ова школа је захваљујући Министарству просвете и Градској управи добила на коришћење и школски мини бус за превоз ученика. Све ово, као и уређена зграда, учионице и модерна школска учила допринели су да школа у Бранковини буде препозната као једна од најуспешнијих и најбоље опремљених школа, не само у ваљевском крају, већ и шире.
 

Leave a Comment