Добар пример са градских улица

Почетак » Добар пример са градских улица » Вести » Добар пример са градских улица
Градска Дирекција за урбанизам сва места за паркирање инвалида обележила је и вертикалном и хоризонталном сигнализацијом, што у потпуности омогућава саобраћајној полицији да интервенише у случају непоштовања прописа. У центру града постоји 16 таквих места. Слика прописно обележених паркинг-места за аутомобиле особа са инвалидитетом, која је јуче око 15 сати забележена код аутобуског стајалишта у Карађорђевој улици која читавог дана нису узурпирали несавесни возачи, похвала је за све грађане и даје наду да Ваљево јесте градска средина, са препознатљивом културом и толеранцијом.
 
Свих 16 места Дирекција за урбанизам, путеве, грађевинско земљиште и изградњу Ваљева обележила је симболима на асфалту и допунском таблом за забрану заустављања и паркирања. Места за паркирање аутомобила особа са инвалидитетом су: испред Народног музеја четири, код зграде ПИО три, у залеђу Робне куће три, испред Робне куће – преко пута улаза у зграду ПТТ једно, код зграде Синдиката (преко пута Централа) два, на паркингу код посластичарнице ’’Тодоровић’’ једно и код аутобуског стајалишта у Карађорђевој два паркинг места.
 
С обзиром на то да је Полицијска управа Ваљево сматрала да знаци упозорења нису довољни, комплетирањем сигнализације, стекли су се услови да полиција интервенише у случају да други возачи заузму места за паркирање намењена инвалидима. Применом Студије о паркирању града Ваљева ово питање које превазиилази димензију саобраћајних прописа, јер се ради о осетљивој групи суграђана, биће још квалитетније решено.
 
 

Leave a Comment