Добра сарадња привредника Ваљева и Прилепа сасвим извесна

Почетак » Добра сарадња привредника Ваљева и Прилепа сасвим извесна » Вести » Добра сарадња привредника Ваљева и Прилепа сасвим извесна
Македонски град Прилеп, већ традиционално има добру сарадњу са Ваљевом, а у последњих годину дана, захваљујући пре свега ангажовању Регионалних привредних комора два града, створени су услови да се конкретизује сарадња ондашњих и наших привредника. Делегацију Прилепа, коју су чинили директори и власници 14 предузећа из различитих привредних грана, међу којима и „Витаминска АД“, „Комфи Ангел“, Еурокомпозит“, „Футура“, „Хатра“, „Прогрес Комерц“, „Тутунски комбинат“, предводили су градоначелник овог македонског града Марјан Ристески и председник и извршни директор Регионалне привредне коморе Прилепа Симон Наумовски и Ристо Најдоски. Они су боравећи у Ваљеву у узвратној посети искористили прилику да са нашим привредницима, директорима и власницима 16 фирми, „Крушик“, „Елби“, „Вујић-вода“, „Елмак“, „Еуропром“, „Малинаинпекс“, „Урбан-техник“, „Ваљевац“, „АБЦ тест“, „Станојевић“ и многи други, размене идеје и искуства у пословању, али и у директним контактима створе могућност за конкретну сарадњу.
Пожелевши добродошлицу гостима из Македоније, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је рекао да је град Ваљево почаствован што је домаћин делегацији из Прилепа коју предводи градоначелник Марјан Ристески. „ С обзиром на то да је састав привредника из пријатељског града Прилепа заиста на завидном нивоу, то је уједно и гаранција успешне сарадње. Значајни контакти остварени су већ при првом сусрету привредника у Прилепу, који је организован новембра месеца прошле године. Осим о привредним темама, градоначелник Ристовски и ја, имаћемо прилику да разговарамо и о неким другим видовима сарадње, у области културе и спорта“, рекао је градоначелник Јаковљевић.
„Ово је прилика да видимо какве су нам могућности за сарадњу, а мени лично да се упознам са вашим градоначелником, да размени искуства и да видимо када можемо да предложимо конкретну сарадњу“, реако је градоначелник Прилепа Ристески и додао „наша два града су слични по много чему, па и по броју становника, па сматрам да имамо прилику да учврстимо традиционално добре односе, не само у области привреде, већ и у спорту и култури. Ми имамо велике компаније у нашем граду, стране али и домаће, које су бренд не само у Прилепу, већ и у Републици Македонији. Ми имамо намеру да позитивне примере из вашег града, пренесемо у нашу средину, исто то можете и ви учинити.Ваљево је леп град и има доста сличности са Прилепом, чак и по броју становника“, закључио је градоначелник Прилепа.  
Он је заједно са градоначелником Ваљева посетио градску Топлану и Фабрику за производњу воде на Пећини, док су делегације две коморе, након састанка у Градској кући, обишле фирме „Урбан-техник“, „Горење“ и „Вујић“.

Leave a Comment