Добра сарадња у области енергетике Ваљева и надлежних министарстава и предузећа

Почетак » Добра сарадња у области енергетике Ваљева и надлежних министарстава и предузећа » Вести » Добра сарадња у области енергетике Ваљева и надлежних министарстава и предузећа
Руководство града Ваљева јуче је у Ваљеву разговарало са  проф. др Петром Шкундрићем, саветником премијера Србије за енергетику и доскорашњим министром за енергетику, Душаном Мракићем, државним секретаром у Министарству инфраструктуре и енергетике, др Ацом Марковићем, председником УО ЕПС-а и Милорадом Илићем, помоћником министра за инфраструктуру и енергетику у Влади Републике Србије.
 
Представници града, градоначелник Зоран Јаковљевић, заменик Станко Терзић и помоћник Радивоје Милутиновић изразили су захвалност на досадашњој сарадњи и помоћи представницима министарства и ЕПС-а, као и на реализацији важних пројеката у ваљевском крају.
 
У протеклом периоду изграђена је 35 киловатна трафо-станица Лукавац. Грађевински радови су завшени и сада предстоји монтажа опреме.
 
Наплаћен је и већи део дуга ЕПС-а према ЈП „Колубара“ на изградњи хидоакумулације „Ровни“.
ЈП „Топлана“ је редовно снабдевана мазутом, што је  омогућило стабилно грејање у Ваљеву.
 
Такође, Министарство је логистички подржало и реализацију пројекта КФВ 4, којим се обезбеђују додатни новац за ширење топловодне мреже у граду.
 
На састанку, коме су поред представника града, министаства и ЕПС-а, присуствовали и директори Електродистрибуције у Ваљеву, ЈП „Колубара Ровни“, ЈП „Топлана Ваљево“ и Дирекције за изградњу Колубарског округа, као и народни посланик Ђорђе Милићевић, договорене су и заједничке активности у будућем периоду.
 
Ваљево ће бити укључено у пилот пројекат ЕПС-а, у оквиру кога ће се поставити 5000 бетонских бандера на територији ЕДБ Ваљево. Наставиће се са увођењем нисконапонске мреже на стубовима, који су раније постављени. Договорена је и реконструкција далековода из правца Ваљева ка Дивчибарама. ЕПС ће до краја године наставити са измиривањем дела преосталих обавеза према ЈП „Колубара“, у складу са уговором о заједничком финансирању акумулације „Ровни“, којом се обезбеђује вода за термоелектрану „Колубара Б“.
 
Представници Министарства инфраструктуре и енергетике су потврдили да ће до краја сезоне „Топлана“ бити редовно снабдевана мазутом, чиме ће се без проблема и застоја привести крају ова грејна сезона. У наредном периоду почеће и реализација важног пројекта КФВ 4, уз подршку надлежног министарства. 
 
Представници града су се још једном захвалили гостима на подршци коју су до сада пружали, уз очекивање да ће се ова успешна сарадња наставити и убудуће.

Leave a Comment