Додатна ограничења рада, како би се смањили контакти међу људима

Почетак » Додатна ограничења рада, како би се смањили контакти међу људима » Актуелно » Додатна ограничења рада, како би се смањили контакти међу људима

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је на данас одржаној седници донео следеће закључке:

 

  1. Oграничава се рад трафика, пољопривредних и ветеринарских апотека за време трајања ванредног стања на време од 6.00 до 19.00 часова.

 

  1. Ограничава се рад шалтерске продаје, доставе и преузимања хране по кућама за време трајања ванредног стања, на време од 6.00 до 16.00 часова. У оквиру прописаног радног времена, делатност се може вршити искључиво уз употребу прописане заштитене опреме.

 

  1. Ограничава се рад занатских радњи за време трајања ванредног стања, на време од 8.00 до 19.00 часова. Под појмом занатске радње не подразумевају се фризерски и козметички салони, којима је раније наложен прекид рада.

 

  1. Налаже се ЈКП „Видрак“ Ваљево да за време трајања ванредног стања прекине са наплатом паркирања на општим паркиралиштима, изузев корисницима претплатних карти.

 

  1. Налаже се грађанима који су недавно боравили у иностранству, а немају решење о кућној изолацији, да се обавезно јаве епидемиологу у Завод за јавно здравље ради даљег поступања.

 

  1. Налаже се грађанима да користе доступна лична заштитна средства до приспећа прописаних.