Додела награда за ђаке генерације

Почетак » Додела награда за ђаке генерације » Актуелно » Додела награда за ђаке генерације

Додела награда за ђаке генерације основних и средњих школа у школској 2018/2019. години биће одржана у уторак, 22. септембра од 18 часова у Великој сали Скупштине града Ваљева.

Том приликом ће бити награђен 21 ученик, од чега 15 основаца, који ће добити по 10 хиљада динара и шест средњошколаца који ће добити по 20.000 динара.

Због епидемије Корона вируса награде града Ваљева и награде ђацима генерације нису додељене за Празник града 20. март, јер није одржана Свечана седница Скупштине града Ваљева. Потом је била конституисана нова градска власт која ће и доделити награде најбољим ученицима Ваљева.

Град није занемарио, нити заборавио најбоље ђаке, али досадашња епидемиолошка ситуација и све што је уследило после тога је одложила доделу награда.

Ђаци генерације аутоматски добијају и стипендију града Ваљева у трајању од 12 месеци, која износи 5.500 за основце, 6.500 за средњошколце, 10.000 за студенте и 11.000 динара за студенте у иностранству. Ђаци генерације за 2018/2019. годину већ су добили стипендије, које су стекли по овом основу.

Нови Конкурс за стипендирање талентоване ученика и студената града Ваљева биће расписан 24. септембра, тако да ће ђаци генерације школске 2019/2020. године бити аутоматски награђени идуће године, а остали талентовани ђаци и студенти ће конкурисати.

Одлуком о буџету града Ваљева за 2020. годину за стипендирање најбољих ученика је опредељено 28 милиона динара. Ово велико издвајање из градског буџета је подстицај нашег града ученицима да постижу све боље резултате.

Додела награда за ђаке генерације ће се обавити у складу са свим препорученим епидемиолошким мерама уз обавезно ношење маски. У самој сали Скупштине града ће бити присутни ученици, представници града и новинари, а родитељи, разредне старешине и директори школа се позивају да испред зграде Скупштине града Ваљева сачекају заједничко фотографисање на Градском тргу, које ће бити организовано после доделе награда.

Đaci generacije i Vukovci 2017/2018