Додела пакета помоћи деци

Почетак » Додела пакета помоћи деци » Вести » Додела пакета помоћи деци
Град Ваљево је из буџета у 2015. години предвидео 2.000.000 динара за реализацију Локалног плана акције за децу.Програмима ће бити обухваћено 1000 деце. Програм боравка на планини за 700 ученика свих ваљевских основних школа је већ реализован. Данас су додељени пакети гардеробе и средстава за личну хигијену за 25 деце из социјално и материјално угрожених породица. У питању су деца корисници социјалне помоћи са евиденције Центра за социјални рад и деца без родитељског старања. За програм помоћи опредељено је укупно 400.000 динара.Додели пакета присуствовале су помоћница градоначелника Светлана Јанковић Бељански, председница Одбора за имплементацију Локалног плана акције за децу Олга Јукић и директорка Центра за социјални рад Катарина Влајковић.
 
Јуче је почела са реализацијом Школица пливања у Спортско рекреативном центру „Петница“ коју ће ове године похађати 180 социјално и материјално угрожене деце, ученика првог разреда свих седам ваљевских основних школа.
 
Иначе, од почетка имплементације Локалног плана акције за децу -од 2008. године до 2015.  реализовано је укупно 70 пројеката (у којима је учествовало 2600 деце узраста до 18 година) из области смањења сиромаштва, унапређења образовања, здравља, културе, положаја и права деце са сметњама у развоју, унапређења положаја деце без родитељског старања, деце са антисоцијалним и асоцијалним понашањем и унапређења информисаности деце и родитеља.  Реализован је програм бесплатне ужине за 100 најсиромашнијих ученика основних школа, имплементирана је Школица пливања коју је похађало 650 ученика првог и другог разреда из категорије социјално и материјално угрожене деце, реализован је програм помоћи у гардероби и средствима за личну хигијену за децу без родитељског старања  из социјално и материјално угрожених породица који је обухватио помоћ за 100 деце узраста до 18 година.
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment