Додела захвалница донаторима

Почетак » Додела захвалница донаторима » Вести » Додела захвалница донаторима
Градоначелник града Ваљева Станко Терзић приредио је пријем на коме је уручио захвалнице донаторима-фирмама које су учествовале у изградњи надстрешице на Дневном боравку за децу са сметњама у развоју. Ова хуманитарна акција реализована је захваљујући посебном ангажовању Ротари клуба Ваљево који је заједно са локалном самоуправом и привредницима на овај начин помогао деци са сметњама у развоју-корисницима Дневног боравка. Тиме су побољшани услови боравка деце и младих у овој установи и унапређена је једна од значајнијих социјалних услуга града Ваљева.
 
 „Корисници Дневног боравка ће имати могућност да користе овај простор и у периоду када то временски услови до сада нису дозвољавали. Ја бих желео да овом приликом истакнем солидарност која нам је тако драгоцена и неопходна у овим тешким временима и да пошаљемо поруку другим предузетницима, али и јавним предузећима, банкама  да нам се придруже у оваквим акцијама. Град Ваљево планира да у наредном периоду реализује и низ других акција сличног типа, а помоћ очекујемо и када су у питању талентовани ученици које Град стипендира преко Фондације“, рекао је између осталог градоначелник Станко Терзић захваливши се свима који су учествовали у овој хуманитарној акцији.
 
Радиша Срећковић, власник фирме „Енел“ и председник Ротари клуба Ваљево нагласио је овом приликом да је преко 30 фирми и појединаца дало свој допринос у реализацији ове акције. „Лако смо реализовали овај пројекат, јер су сви показали добру вољу и сви су се брзо одазвали позиву да помогну на овај начин“, оценио је овом приликом Срећковић захваливши се и Ротари клубовима из Руме и Сремске Митровице који су такође подржали ову акцију и издвојили средства за овај пројекат.
 
Помоћник градоначелника Радоица Рстић овом приликом нагласио је да се Град озбиљно бави унапређењем социјалне политике. „Свакодневно смо свесни чињенице да нам се велики број наших суграђана који се налазе у тешкој материјалној ситуацији  јавља са захтевима за помоћ. Такође, велики је број фирми, других установа и појединаца који желе да помогну, али истовремено желе да буду сигурни да је тај новац отишао у праве руке, на првом месту због злоупотреба када су у питању хуманитарне акције. Иницираћу заједно са градоначелником формирање Фондације солидарности која би имала органе управљања међу којима ће бити и
 предузетници. На тај начин би увек у буџету имали на располагању средства за помоћ онима којима је помоћ најпотребнија“, нагласио је овом приликом помоћник Рстић захваливши се свим привредницима и појединцима који су учествовали у овој акцији.
 
Иначе, град Ваљево из године у годину издваја све већа и већа средства за социјална питања. Реализација овог пројекта је значајна у смислу популаризације идеје о хуманитарном раду и учешћу фирми, појединаца и установа у унапређењу услова живљења деце и младих из најосетљивијих категорија становништва.
 
Донатори који су помогли реализацију овог пројекта:
Valjevo plan, Komgrad, Uni fashion d.o.o, M&D UNIT DOO BEOGRAD, Tri Mark doo Beograd, Enel Valjevo, Rotary Klub Valjevo, Urban techniks, VEGA d.o.o. Valjevo, Ju Tehnna, Elektrovolt, EIR Stojšić, Valjevska pivara, Styrocoop, PTD Razvitak GST, Publik, Kontekst, ABC test, Poliform, Metva, Markant, Veterinaria, SZTR  Pekara Mladenovic Bora, Advokat Ivanovic, Blist, Stomatolog Mladenovic, Europrom, AS Impex, Hemikal, Kej, Gate, Balkanik, Rotari klub Sremska Mitrovica, Rotari klub Ruma, Poliklinika „Jokić”, Bosis, Autocentar Andrić, Fima Mionica.

Leave a Comment