Додељени серификати стручњацима за локални економски развој

Почетак » Додељени серификати стручњацима за локални економски развој » Вести » Додељени серификати стручњацима за локални економски развој

У хотелу “Хајат“ у Београду јуче су уручени сертификати трећој генерацији стручњака за локални економски развој. Међу 21 градом и општином у којима се спроводи УСАИД-ов Програм подстицаја економском развоју општина је и град Ваљево. Сертификате су добили Мирјана Теофиловић, Зоран Васић, Драган Станковић, Ненад Бранковић и Никола Радојичић из Одељења за локални развој и привреду.

Пројекат обуке и сертификације стручњака реализовао је УСАИД-ов Програм у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина. Сврха ове јединствене обуке је да унапреди способност канцеларија за локални економски развој да дају кључни допринос развоју својих градова и општина.
Школа за локални економски развој, коју су завршили новопромовисани стручњаци, заснована је на стратегији тренинга коју је припремио УСАИД-ов Програм и састоји се од општег курса и седам специјализованих курсева. Током обуке, полазници су стекли знања о законодавном и регулаторном окружењу на националном нивоу, укључујући и приватизацију, етику и транспарентност; вештинама маркетинга и промоције; функцијама канцеларија за ЛЕР, вештини организације и међуљудским односима; алатима и техникама за привлачење бизниса и пружање помоћи постојећој привреди; алатима за вођење финансија, анализи економске исплативости и пројектном менаџменту; развоју људских ресурса; коришћењу података и стварању повољног пословног окружења.
 
 

 

 

 

 

Leave a Comment