Додељени станови из СИРП програма

Почетак » Додељени станови из СИРП програма » Вести » Додељени станови из СИРП програма

 

Кључеви од 41 стана у згради у Прешерновој улици на Петом пуку,  свечано су уручени данас избгеглим лицима и социјално угроженим породицама у Ваљеву.  Станове у закуп по цени од 1,2 евра за квадратни метар стамбеног простора, добило је 26  породица избеглих лица, а  15 станова додељено је социјално угроженим породицамa.
 
У име града, новим станарима зграде на Петом пуку, приликом уручења кључева,  честитао је помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић. „ Желим Вам срећно усељење, да само лепе тренутке доживљавате у овим становима, да се уклопите у живот овог града и да будете равноправни са осталим грађанима града Ваљева.  Важно је да је зграда завршена и да су наши суграђани добили кров над главом. Ово је један леп објекат и још један пример како солидарност показати на делу, посебно када су у питању наши социјално угрожени суграђани или пак избегла лица која су живела без крова над главом“, рекао је Милутиновић.
 
Зграда је изграђена  у оквиру друге фазе СИРП програма становања и трајне интеграције избеглих лица Владе Италије, коју у Србији спроводи организација УН-ХАБИТАТ. Изградња стамбене зграде у Прешерновој улици почела је на пролеће 2008. године, а завршена ових дана. Укупна вредност ове инвестиције је око 60 милиона динара, од тога 735.000 долара је донација Владе Италије кроз СИРП програм. Учешће града Ваљева у изградњи овог објекта, инфраструктурном и комуналном опремању опредељене парцеле, износило је 30 одсто од укупно утрошених средстава.
 
По речима Драгана Бранковића, директора ЈП „Општинска стамбена агенција“, иако је конкурс предвидео изградњу 41 стана у овој згради, због бољег коришћења расположивог простора изграђен је још један стан као и три пословне јединице. О начину расподеле овог стана, додатно ће се одлучивати. 

 

Leave a Comment