Договор радника и пословодства „Нове Србијанке“

Почетак » Договор радника и пословодства „Нове Србијанке“ » Вести » Договор радника и пословодства „Нове Србијанке“
Локална самоуправа града Ваљева и начелник Колубарског округа Милоје Обреновић данас су посредовали у договору између пословодства и радника предузећа ’’Нова Србијанка’’. Радници су се обавезали да ће покренути производњу, док је послодавац прихватио да исплати заостале зараде радницима за последња три месеца 2009. године. Помоћник градоначелника Ваљева  Радивоје Милутиновић каже да ће локална самоуправа пратити динамику исплата до краја фебруара текуће године. У случају кршења овог договора, локална самоуправа града Ваљева затражиће интервенцију од Агенције за приватизацију, јер је ово је трећи споразум између пословодства и радника ’’Србијанке’’.
 
Помоћник градоначелника је истакао да, иако локална самоуправа нема надлежности, из људских и моралних разлога посредује у разговорима између радника и послодавца ’’Србијанке’’ што због озбиљности проблема, као и због очувања ресурса предузећа, али и еколошке заштите окружења.
 
Радници су прихватили да одмах покрену производњу, како би испоштовали уговорене обавезе за пласман производа, док је послодавац прихватио да измири дуговања према запосленима и најавио увођење нових производних програма – линије сокова. Очекивања локалне самоуправе су да оваквих и сличних ситуација у будуће неће бити у предузећу, као и да ће ’’Србијанка’’ постати бренд.

Leave a Comment