Договорен састанак у Пореској управи у вези ваљевске “Пиваре”

Почетак » Договорен састанак у Пореској управи у вези ваљевске “Пиваре” » Вести » Договорен састанак у Пореској управи у вези ваљевске “Пиваре”

Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић данас се у Министарству финансија састао са државним секретаром Миодрагом Ђидићем и уговорио састанак представника “Ваљевске Пиваре” и Пореске управе Србије за петак, 16. јула у 11 часова. Пореска управа је највећи поверилац “Пиваре” над којом је, због старих дугова, у петак отворен стечај. Ако Пореска управа прихвати план реорганизације “Пиваре”, стећиће се услови да ово предузеће изађе из стечаја.

Забринути за судбином “Ваљевске Пиваре”, челници Града Ваљева су већ раније контактирали све релевантне институције, како би се пронашло решење за ово предузеће, које сада успешно послује. Иако је у петак, решењем суда отворен стечај над “Пиваром”, то неће подразумевати и престанак рада, већ оставља могућност да се у наредна три месеца направе договори са највећим повериоцима око измиривања дугова.
 
Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић јуче је разговарао са директорком “Пиваре” Славицом Томашевић и саветником за израду програма реорганизације Миодрагом Ћосићем, са којима је договорено да се што пре уради програм реорганизације предузећа и отпочне са измиривањем дугова, како би „Пивара“ могла да настави да ради.
 
 

 

Leave a Comment