Дом здравља Ваљево добио финансијска средства

Почетак » Дом здравља Ваљево добио финансијска средства » Вести » Дом здравља Ваљево добио финансијска средства
Министарка здравља, проф. Др Славица Ђукић Дејановић уручила је директорима 43 дома здравља уговоре о додели финансијских средстава за подршку инвестиционим улагањима, укупне вредности 55 милиона динара (око 480 000 евра). Средства су обезбеђена кроз реализацију пројекта Министарства здравља «Пружање унапређених услуга на локалном нивоу –ДИЛС» који се финансира из кредита Светске банке. На листи 43 дома здравља којима су додељена финансијска средста налази се и Дом здравља Ваљево.
Додељена средства у износу од по 1.277.000 динара установе ће моћи да искористе за извођење грађевинских радова као што су поправке, замене прозора, санација крова, кречење амбуланти, замена санитарија, реконструкција и адаптација простора ради лакше комуникације са пацијентима, изградња прилаза за инвалиде, за набавку медицинске опреме или транспортних кола за кућну негу или пак за пацијенте на дијализи. Циљ доделе финансијских средстава је да се пружи помоћ домовима здравља да у прелазном периоду ка успостављању децентрализованог система здравствене заштите, оснаже сопствене капацитете, како би на што бољи начин одговорили специфичним потребама својих корисника и тако били у потпуности оспособљени да у наредном периоду пружају боље и квалитетније услуге.
Домовима здравља у Србији у оквиру реализације пројекта «Пружање унапређених услуга на локалном нивоу –ДИЛС», од 2010. године додељена су финансијска средства у укупном износу од око 2,5 милиона евра.
 

Leave a Comment