Донација Атлетском клубу „Металац“

Почетак » Донација Атлетском клубу „Металац“ » Вести » Донација Атлетском клубу „Металац“
Потписивањем уговора о реализацији „Дечјег атлетског програма“ између Атлетског савеза Србије и Атлетског клуба „Металац“ из Ваљева данас су отпочеле активности од којих се очекује да побољшају стање у овдашњој атлетици.
 
Потписивању уговора, вредности 350.000 динара, који финансира Међународна атлетска федерација присуствовали су помоћник градоначелника Ваљева Селимир Манојловић, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић, генерални секретар Ателстског савеза Србије Слободан Бранковић, као и представници Атлетског клуба „Металац“ и организационог одбора атлетске трке „Генерал Светомир Ђукић“ која ће се 28. октобра одржати у Ваљеву.
 
Помоћник градоначелника Селимир Манојловић се захвалио представницима АСС што подржавају оно што ваљевски клуб годинама ради.
 
„Ова донација је више подстрек и признање за оно што смо до сада урадили и обавеза да наставимо и даље да добро радимо. Очекујем да ће се програм успешно реализовати. Ово је значајно у временима када се трудимо да децу у што већем броју одвојимо од порока. Атлетика је темељ сваког спорта и од тога морамо почети“, рекао је помоћник градоначелника Селимир Манојловић и најавио улагања града у АК „Металац“.
 
Председник АСС Веселин Јевросимовић је рекао да је Србија нема адекватне услове за бављење атлетиком и најавио почетак изградње Атлетске дворане, која ће омогућити атлетичарима да целу сезону могу да тренирају и тако постигну максималне резултате.
 
„Атлетику развијамо у правцу изградње инфраструктурних објеката, као што су стадиони, стазе у школама. Са овом опремом коју данас додељујемо Ваљеву, деца ће моћи да науче почетне кораке и да се препознају таленти у атлетици као базичном спорту“, рекао је Јевросимовић.
 
Генерални секретар АСС Слободан Бранковић је рекао да је ово један од најбољих пројеката српског спорта, намењен деци од првог до четвртог разреда основних школа.
 
„Овај пројекат је специфичан и намењен је деци  која се баве и осталим спортовима. Без подршке Министарства просвете и омладине и спорта, али пре свега Светске атлетске федерације, која је пројекат одобрила нашој федерацији, као јединој у региону који ће трајати до 2015. године.
Изабрали смо десет градова и клубова који ће добити опрему у вредности од 250.000 динара и клубовима по 100.000 динара за реализацију.  То ће помоћи да се не наплаћује чланарина родитељима, који иначе имају проблема са буџетима. Ово ће бити један спектакл који ће сваке године доживети своју кулминацију на финалу репрезентација градова. Прво ће тренери проћи кроз семинаре, два инструктора из Ваљева ће наставити да раде са наставницима физичког, који ће радити са децом по овом пројекту. Циљ нам је да у наредне две године свака општина у Србији има свој атлетски клуб који ће реализовати овај пројекат у основним школама“, рекао је Слободан Бранковић.
 
Председник АК „Металац“ из Ваљева  Радован Костић је рекао да овај пројекат олакшава разрешење проблема који истичу годинама, а то је однос атлетског и школског спорта.
 
„Едукација наставничког особља приближава разрешење овог проблема. На Дивчибарама ћемо ускоро изградити одмаралиште Атлетског клуба „Металац“ Ваљево са 40-ак соба. Са нашим струковним савезом ћемо припремити елементе за врхунски спорт на Дивчибарама, другој планини на свету у којој у току дана дуну 32 ветра. Наше одмаралиште ће се вероватно тако и звати“, рекао је Костић.

Leave a Comment