Донација црепа и надокнада штете

Почетак » Донација црепа и надокнада штете » Вести » Донација црепа и надокнада штете
Фирма „Потисје Кањижа“ из Кањиже  донирала је 4200 комада црепа за 22 домаћинства која су претрпела штету приликом невремена олујног ветра и града који је задесио ваљевски крај. Ова компанија до сада је донирала грађевински материјал у укупној вредности од око 10 милиона динара.  Расподела црепа почела је данас. „Свим грађанима који су претрпели штету у 2015. години, на основу решења која се доносе, штета ће бити надокнађена. Према извештају комисије, штета је процењена на око 7,7 милиона динара.Од данас почиње надокнада штете, а укупан број грађана који су претрпели штету од града су 303 физичка лица, 15 зграда које су оштећене и имамо пет корисника који су претрпели штету што се тиче земљотреса“, рекао је Никола Радојичић, члан Градског већа новинарима приликом поделе црепа.
 
Дарко Мијатовић, саветник за примену производа у фирми „Потисје Кањижа“ рекао је овом приликом да је ова компанија донела одлуку да помогне грађанима и донира помоћ у грађевинском материјалу  након катастрофалних поплава и клизишта која су задесила Србију 2014. године. Међу градовима и општинама за које је донација опредељена је и Ваљево. „Захвалио бих се у име града Ваљева и у име грађана Ваљева  компанији „Потисје Кањижа“  која је донирала цреп.Ова донација је врло значајна за нас и она није ушла у програм Канцеларије за обнову. Целу ову причу је иницирао наш познати глумац Ненад Јездић и њему се овом приликом захваљујем, а све ово говори у прилог томе да треба бити активан јер се никад не зна ко је у могућности да помогне грађанима којима је помоћ потребна у отклањању последица елементарних непогода“, рекао је Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ и додао да се нада да ово није крај сарадње града Ваљева са овом компанијом.
 
Иначе, град Ваљево ће, према извештају комисије  исплатити накнаду штете као последице града, пожара и земљотреса у укупном износу од 7.747.749,35 динара. Од тога, за накнаду штете од града за зграде колективног становања стигло је 15 пријава и њима ће бити исплаћено укупно 2.083.896,60 динара. На основу 305 пријава штете од града на породичним стамбеним објектима биће исплаћено 2.460.970,35 динара. За наканаду штете од пожара стигло је 17 пријава које испуњавају услове и њима ће бити надокнађена штета у износу од 2.657.615,20 динара, док ће за накнаду штете од земљотреса, где је стигло 5 пријава, штета бити надокнађена у износу од 545.267,20 динара.    

Leave a Comment