Донација Цркве Исуса Христа светаца последњег дана за водоводну мрежу у ваљевским селима

Почетак » Донација Цркве Исуса Христа светаца последњег дана за водоводну мрежу у ваљевским селима » Вести » Донација Цркве Исуса Христа светаца последњег дана за водоводну мрежу у ваљевским селима
Црква Исуса Христа светаца последњег дана из Сједињених Америчких Држава  донираће 62.000,00 долара граду Ваљеву за трошкове материјала потребног за  изградњу цевовода за водоснабдевање ромских насеља Дивље Брдо и Горња Грабовица.  Овај део посла треба да буде завршен до децембра 2014. године, када се планира да вода  из градског водовода стигне до резервоара на Дивљем Брду реализацијом пројекта изградње магистралног цевовода „Ваљево – Бранковина“ који финансирају Република Србија и Град Ваљево
 
Изградњом цевовода до Бранковине који у овој и следећој години треба да реализује ЈКП „Водовод – Ваљево“ створиће се услови за редовно снабдевање квалитетном водом за пиће за све потрошаче од Петог пука, Кличевца, Рађевог села и Горње Грабовице, до Бранковине и Балачке. Око 10 хиљада грађана који ће се прикључити на градски водовод, почев од насеља са леве стране Љубостиње до свих села дуж цевовода, решиће проблем уредног водоснабдевања.
 
Овај пројекат је још једна у низу хуманитарних акција које на територији града Ваљева спроводе мисионари Цркве Исуса Христа светаца последњег дана. Прошле године је ова Црква донирала око 13 милиона динара за изградњу резервоара и локалног цевовода у Балачкој, а материјал који је набављен њиховом донацијом  коришћен је на реконструкцији цевовода на водоводу  Кукаљ, као и за изградњу водовода у селу Лукавцу.
 
Донирали су и 160 инвладиских колица, вредности 2,5 милиона динара, а физикални терапеути – активисти  Цркве одржали су едукативне радионице за представнике болнице, Дома здравља и Црвеног крста .
 
Црква Исуса Христа светаца последњег дана броји преко 15 милиона чланова, у више од 180 држава широм света и новац за хуманитарне акције је обезбеђен од њихових донација.
     

Leave a Comment