Донација др Слободана Илића успешним студентима

Почетак » Донација др Слободана Илића успешним студентима » Вести » Донација др Слободана Илића успешним студентима
Др Слободан Илић, државни секретар Министарства финансија Владе Србије донирао је Фондацији за талентоване ученике и студенте града Ваљева 100 хиљада динара и 1500 долара. Др Илић је први појединачни дародавац Фондације за талентоване ученике и студенте што његов гест чини још значајнијим.
 
Уговором о донацији који је Управни одбор Фондације за талентоване ученике и студенте прихватио на седници 26. маја, др Слободан Илић даровао је 100 хиљада динара за успешне студенте слабијег материјалног стања, а 1500 долара за пет студената који ће ове године отићи на стручно усавршавање у иностранство.
 
Конкурсом који је објављен у недељнику ’’Напред’’ од 29. маја и на сајту Града Ваљева, биће додељено 10 награда по 10 хиљада динара за редовне студенте економских и пословних факултета и високих школа чији је оснивач Република Србија. Услов је да студенти имају стално пребивалиште на територији града Ваљева, да им просечна оцена није мања од 8,50, као и да су слабог материјалног стања према просечном приходу по члану домаћинства. Испуњавање услова конкурса мора се поткрепити одговарајућом документацијом која се, уз захтев, подноси Одељењу за друштвене делатности. Конкурс је отворен 15 дана.
 
Другим делом Уговора о донацији предвиђено је да се 1500 долара равноправно подели на пет талентованих студената, на основу њихових захтева за финансијску помоћ за стручно усавршавање или студијски боравак у иностранству поднетих Фондацији. За овај део донације неће бити расписиван конкурс јер Фондацији уобичајено стиже пуно захтева за овакву врсту једнократног стипендирања.
 
Од почетка кампање за донаторску подршку Фондацији за талентоване ученике и студенте одазвали су се фирма ’’Вега’’, АИК банка и компанија ’’Дунав осигурање’’, а донација др Слободана Илића први је појединачни прилог буџету Фондације.
 
Текст конкурса за доделу 10 једнократних награда Фондације за талентоване ученике и студенте града Ваљева погледајте овде https://www.valjevo.org.rs/#?st=49
 
 


 

Leave a Comment