Донација Комерцијалне банке Клубу ОСИ

Почетак » Донација Комерцијалне банке Клубу ОСИ » Вести » Донација Комерцијалне банке Клубу ОСИ
Донацијом од 100.000 динара, Комерцијална банка подржала је пројекат Фото клуба Ваљево и Клуба за особе са инвалидитетом који подразумева организовање курса фотографије и  радионица о теми „Јавни простор“ у 2012. години. Пројектом је предвиђено да се одржи десет радионица, курс ће бити прилагођен узрасту и интересовањима полазника, а планирано је да се организује и изложба фотографија у другој половини априла месеца и у оквиру „Тешњарских вечери“.
 
„Клуб особа са инвалидитетом је почео са радом у 2009. години, као нова услуга социјалне заштите у Ваљеву која се финансира из буџета града и за коју издвајамо значајна средства, а само у овој години издвојили из буџета 2,2 милиона динара за ову услугу“, рекао је између осталог заменик градоначелника Станко Терзић на данашњој конференцији за новинаре организованој поводом почетка реализације пројекта и свечаног уручења донације Комерцијалне банке.
 
Осим ове услуге, заменик градоначелника Станко Терзић подсетио је и на издвајања из буџета у висини од 10 милиона динара у овој години за рад Дневног боравка за децу са посебним потребама. „Град ће ускоро обезбедити и нови комби који ће омогућити да се деца превезу до Дневног боравка и да им током викенда буду организоване екскурзије и посете знаменитим местима у околини Ваљева“, рекао је Терзић и додао да Град посебну пажњу посвећује квалитетној реализацији свих социјалних услуга показујући на тај начин бригу о најугроженијим категоријама становништва. Он је подсетио и на то да је предвиђено у овој години издвајање из градског буџета за незапослене породиље у укупном износу од 20 милиона динара, 9,5 милиона издваја се за породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде за различите субвенције, скоро девет милиона за народну кухињу, а најавио је и нови пројекат „Сигурне куће“. „Укупно из градског буџета издвајамо за све социјалне услуге преко  92 милиона динара што је скоро 5 одсто буџета и мислим да смо на тај начин показали да имамо слуха да кореспондирамо са нашим суграђанима који припадају осетљивим категоријама становништва и којима много значи та подршка и помоћ“, истакао је Терзић и захвалио се Комерцијалној банци на донацији.
 
Биљана Бранковић, директорка филијале Комерцијалне банке у Ваљеву истакла је овом приликом да ово није први пут да Комерцијална банка сарађује са Клубом ОСИ. „У предходном периоду имали смо неколико успешних акција и ово је само мали знак пажње, а све у оквиру обележавања десет година рада филијале Комерцијалне банке у Ваљеву, тако да настојимо да се  представимо у светлу пре свега друштвено одговорне компаније“, рекла је приликом свечане доделе чека Комерцијалне банке Бранковић.
 
Иначе, Клуб обухвата популацију са инвалидитетом 15-40 година старости, којој је на располагању физиотерапеутски третман, спортске, рекреативне, сликарско-креативне и друге секције, као и информатичке и друге обуке. За рад клуба се брину активисти Друштва за церебралну парализу, који ради на оспособљавању особа са инвалидитетом за самостални живот, активирању њихових психо-моторних, интелектуалних, креативних и других потенцијала, јачању капацитета за запошљавање, промовисању њихових постигнућа ради подизања јавне свести о правима на једнаке могућности и смањењу предрасуда о особама са инвалидитетом. 

Leave a Comment